Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisarnas miljonhjälp under orkanen Harvey

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT GAUTHIER / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Orkanen Harvey härjar i södra USA, och de enorma översvämningarna har hittills kostat 24 liv.

Nu sluter de amerikanska kändisarna upp, och hjälps åt att samla in miljontals kronor.

– Jag är bara tacksam att jag kan göra det, vi måste ta hand om varandra, säger Sandra Bullock efter att ha skänkt närmare åtta miljoner kronor till katastrofarbetet.

Orkanen Harvey slår hårt mot USA, där delstaten Texas är hårdast drabbad av naturkatastrofen. Gatorna i storstaden Houston ligger under vatten, och hittills har 24 personer avlidit till följd av översvämningarna efter orkanen.

Nu vill de amerikanska kändisarna hjälpas åt för att bidra med hjälp till de värsta drabbade områdena. Skådespelaren Sandra Bullock valde att skänka närmare åtta miljoner kronor till jobbet mot orkanen Harvey.

– Jag är bara tacksam att jag kan göra det, vi måste ta hand om varandra, sa Sandra Bullock efter att ha skänkt den stora summan pengar.


LÄS MER: Första bilden på Beyoncés tvillingar


Beyoncé hyllar räddningsarbetet i Houston - Disney skänker miljoner


LÄS MER: Sandra Bullock skjuter upp bröllopsplaner


Världsstjärnan Beyoncé, som är uppvuxen i Houston, har uttalat sig om den hemska orkanen, och hyllar räddningsarbetarna.

– Mitt hjärta går till min hemstad, Houston, och jag ber ständigt för de drabbade och för de modiga räddningsarbetare som varit fast beslutna att göra så mycket för att hjälpa, säger Beyoncé i ett uttalande till tidningen Houston Chronicle.

Kim Kardashian West skänker 500 000 dollar

Kim Kardashian West twittrar att hon väljer att skänka 500 000 dollar, eller nära fyra miljoner kronor, till de drabbade områdena, och kändisar som komikern Kevin Hart och artisten Chris Brown uppmuntrar varandra till att skänka mer pengar, och skänker alla hundratusentals kronor var i förmån för Harvey.

De som skänkt mest pengar är koncernen Disney, som har skänkt över 8,4 miljoner kronor till Röda korset - i kontanter. Pengarna går till katastrofarbetet i Texas och Louisiana.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.