Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisarnas kärleksförbannelser – paret som gått isär under corona

En pandemi kan föra kärlekspar närmre varandra – eller slita dem helt itu. 

Här är kändisarna som drabbats av hjärtesorg under det turbulenta året 2020. 

– Jag hoppas att vi hittar tillbaka till varandra, för mina känslor för Viktor är desamma, säger Carolina Gynning till Expressen Söndag. 

2020 har hittills varit långtifrån som vanligt. Sedan covid-19 tagit över världen har i skrivande stund över 650 000 personer förlorat sina liv och vi alla har fått ändra våra liv drastiskt. Vi tvingas spendera mer tid i hemmet och för dem som har partner och familj har kvalitetstiden med dem ökat. 

Nyligen presenterade Aftonbladet/Demoskop en undersökning som visar att kärleken blomstrar för de flesta under den här svåra tiden. 

– Att vi har mer tid för varandra kan ha en positiv effekt på förhållandet. Det kan vara så att man tidigare inte har hunnit, eller har haft insikten om att relationen är en färskvara och behöver vårdas som sådan, säger Charlotte Sander, relationsexpert och samtalsterapeut, till Aftonbladet. 

Men mer tid till varandra innebär inte alltid guld och gröna skogar. 

– Om man befinner sig i en bra relation uppskattar man förmodligen mer tid med sin partner. För dem som upplevde problem innan pandemin kan den ökade samvaron dock påskynda en separation, säger Glenn Sandström som forskar i hur förändringar i samhället påverkar skilsmässor. 

Och sant som det är sagt. Sedan pandemin satte klorna i världen har flera kända personers relationer tagit slut. 

Carolina Gynning och Viktor Philipson

Viktor Philipson och Carolina Gynning har gått skilda vägar.
Foto: Stella Pictures

Början av året har varit tuff för Carolina Gynning, 41, och pandemin har tvingat henne att jobba fem gånger så hårt. 

– Det klart att det blir jättetufft. Man blir mycket mer stressad och sen har man barn och det blir mycket på en gång. Men jag är en strong woman, jag klarar det, men det är tufft, berättade Gynning för Expressen i juni. 

Dessutom valde Gynning och kungavännen Viktor Philipson, 34, att gå skilda vägar under samma tid. 

– Jag måste fokusera på mina döttrar och mig själv just nu. Separationer är alltid sorgliga och privata. Så det är där jag befinner mig just nu, berättade hon. 

Men att de en dag hittar tillbaka till varandra, när tiderna har blivit lugnare är ingenting som hon stänger dörren för.

– Jag hoppas att vi hittar tillbaka till varandra, för mina känslor för Viktor är desamma, säger Gynning till Expressen Söndag.  

Även Philipson känner samma sak. 

”Har man älskat någon så slutar man inte att göra det bara så där. Hon är en fantastisk spännande person och vi har haft så kul ihop”, har han berättat i ett mejl. 

Eric Saade och Nicole Falciani

Eric Saade och Nicole Falciani har gått skilda vägar.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Planerna var storslagna och Eric Saade, 29, och Nicole Falciani, 23, skulle säga ja till varandra under en ceremoni i Italien – men någonstans gick allt fel. 

”Jag och Eric har gått skilda vägar. Detta har tagit otroligt hårt på mig, då det inte var det jag önskade i och med det stundande bröllopet. Som nu inte längre blir av”, skrev Falciani på Instagram i maj. 

Falciani berättade senare att det var Eric Saade som hade gjort slut och att hon inte hade någon aning om hans känslor. Han hade nämligen inte mått så bra under den senastet tiden. 

– Allt har sin tid och den tiden var passerad kanske. Det var inte för att jag ville som jag lämnade, utan jag lämnade mer för jag var tvungen att tänka på hur jag själv mådde. Det var dags helt enkelt. Det var sorglig tajmning och allt sådant där men jag tror det kommer komma något positivt för oss båda ur allt det här, berättade Eric Saade om uppbrottet. 

Magdalena Graaf och Filip Larsson

Foto: SUVAD MRKONJIC

Magdalena Graaf och sambon sen tio år tillbaka, Filip Larsson, har också separerat. Paret gick ut med beslutet i maj, men har inte bott tillsammans sedan i november.

I blogginlägget om uppbrottet skrev Graaf att deras kärlek mynnat ut i vänskap, och att de därför går skilda vägar.

”10 år som har varit de bästa i mitt och i vårt gemensamma liv, tillsammans som familj! Fina barn, fantastiska minnen, upplevelser och äventyr. Ren och äkta kärlek, passion, skratt, sorg och besvikelser. Vi har gått igenom mycket, vi har varit på avgrundsbotten men lyckats kämpa oss upp igen”, skrev Magdalena Graaf i bloggen.

Men paret hade svårt att släppa varandra helt och övervägde om de skulle vara särbos. 

”Vi funderar på att ändra ”skilda” till särbo i kväll, vi får se vad som händer. Det finns inget groll eller ovänskap i botten”, skrev Graaf i sin blogg. 

”Paow” och Mattias Helén

Paulina ”Paow” Danielsson, och Mattias Helén är inte längre ett kärlekspar.

Paulina ”Paow” Danielsson, 26, och Mattias Helén, 20, träffades under inspelningen av den senaste säsongen av ”Paradise Hotel” och inledde senare en kärleksrelation. 

Men nyligen stod det klart att paret har gått skilda vägar. 

”Jag och Paow gjorde slut för att vi inte riktigt hade samma framtidsplaner och inte samma tänk. Sen är det bara tråkigt att folk säger att jag har varit otrogen mot henne fast jag inte har varit det”, skriver Mattias Helén i ett meddelande.

Nina Glimsell och Dennis Mlivic

Foto: Yotube

Nina Glimsell och Dennis Mlivic, som träffades i ”Celebrity ex on the beach”  har gjort slut.

Det berättade den hjärtekrossade realityprofilen på Instagram, i ett inlägg med en bild på de två.

”Det är inte lätt att gå ut med detta, men jag och Dennis har valt att gå skilda vägar. Det går inte att beskriva hur ont det gör och jag hoppas hela tiden att jag ska vakna upp ur en mardröm för det var så klart inte det här jag ville eller någonsin trodde”, skriver Nina Glimsell på Instagram.

Josephine Qvist och Stefan Warg

Stefan Warg är ishockeyspelare.
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Realityprofilen Josephine Qvist, 28, och pojkvännen Stefan Warg, 30, hittade tillbaka till varandra efter en tid isär, och förlovade sig.

Men i maj gick de skilda vägar, bekräftar Qvist för Bloggbevakning.

”Vet ni vad... Ibland vill hjärtat gå till höger men huvudet till vänster och den här gången väljer jag huvudet”, skriver Josephine Qvist på Instagram.

Alice Stenlöf och Philip Wong

Alice Stenlöf och Philip Wong har gått skilda vägar.
Foto: Instagram
Alice Stenlöf tävlade i årets ”Let's Dance”.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Strax efter att Alice Stenlöf, 24, åkte ur ”Let's Dance” i år kom beskedet att hon hade gjort slut med sin kärlek Philip Wong – efter sex år tillsammans. 

– Jag känner mig jättevilsen i vem jag är. Under åren som man är tillsammans formar man varandra. Vi är bästa vänner och har en superfin relation, så det handlar inte om det. Men båda måste testa sina egna vingar, säger hon. Det låter som en klyscha men det är verkligen så, berättade hon på Youtube. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.