Kändisarnas härliga midsommarfirande

Här slår regnet till på midsommar – och här finns solen.
Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är dags att klä midsommarstången i grönska, ställa fram färskpotatisen och ta fram sånghäftet.

Vad sägs om att ta ett morgondopp i havet, spela saxofon eller att fira med nära vänner på en brygga vid Mälaren?

Så här firar några kändisar midsommar. 

AGNETA SJÖDIN

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Jag ska jobba. Jag ska vara gäst hos Lotta Engberg i ”Bingolotto”. Det är det sista Lotta gör inför sommaren. Sedan kör jag och Casper Janebrink i gång den 4 juli. Så jag firar midsommar i ”Bingolotto”.


ULF BRUNNBERG

Foto: AMG

– Det bästa är väl att kanske inte göra så stor apparat av det överhuvudtaget. I lugn och stilla mak kommer jag vara med eventuella vänner och bekanta. Men jag vill nog gärna improvisera det. Men vet inte med det här klimatet om det regnar, stormar eller snöar, säger han. 


ANDREAS MATTSSON

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Hemma på loftgången tror jag, berättar Andreas Mattsson.


MARTIN MELIN

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Jag ska på klassisk midsommarfest med en massa vaccinerade människor. Och så ska jag lägga sju blommor under huvudkudden, vad det nu var bra för, säger Martin Melin.


LINDA LINDORFF

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Vi firar som tradition midsommar alltid i Falsterbo hos Jacobs mamma. Vi firar med Jakobs bror med familj och Jacobs mamma. Det blir morgondopp i havet, lång lunch på terrassen med kransar och sill och sedan femkamp i trädgården. Midsommardagen bär det av till Ystad för tennisturnering och Ystad Open. Gillar traditioner och älskar midsommarfirandet! Håller tummarna för fint väder i hela landet, säger hon.


ANDERS BAGGE & JOHANNA LIND

Foto: Stephanie Sifvert

– Jag och min kära hustru Johanna, våra fem hundar och våra närmsta vänner kommer att fira nere vid vår brygga, som vi gjort de senaste åren. Med alla våra hundar i synergi, de har också fem hundar. Vi är väldigt traditionella så det blir traditionell midsommarmat. Jag hedrar verkligen det svenska midsommarfirandet, det kulturella, det man växte upp med som barn, säger Anders Bagge. 


VIKTORIA TOLSTOY

Foto: OFFICIAL SITE

– Jag kommer äntligen att få jobba. En konsert på jazzbaltica i Tyskland inför en publik på 800 personer. Den bästa midsommar på mycket länge, berättar Tolstoy.


SANNA NIELSEN

Foto: Janne Danielsson / SVT
Foto: Janne Danielsson / SVT

– Då blir det nog firande som vanligt med våra härliga vänner Lotta och Kent, någonstans i närheten av Stockholm tror jag och vi ska nog ta det lugnt och chilla. Jag ska öva lite på min saxofon, jag ska försöka spela i öppningsnumret av Allsången, säger hon.


BENJAMIN INGROSSO

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

– Det blir med familjen, som vanligt. Jag är ingen festkille på midsommar, utan midsommar för mig det är som julafton då umgås man med familj och vänner med mycket god mat, och så sitter man på nätterna vid bryggan och sjunger Ted Gärdestad-låtar och bara har det jäkligt mysigt. Och så badar man så klart.


ERNST KIRCHSTEIGER

Foto: Fredrik Nilsson / Fredrik Nilsson/TV4

– Det blir nog ganska traditionellt tror jag, fast så traditionellt som tiderna tillåter. Men det blir förhoppningsvis i kretsen av några kompisar och sen hoppas jag att någon har med sig gitarr, att någon sjunger massa härligt. Och sen blir det massa sill, alltså otroligt traditionellt. Sill och någon god paj, och Ulla kanske har en klänning och jag kanske en skjorta och sen är vi bara lite kära i varandra, så tänker jag att det ska gå till. 


ÅSA VESTERLUND

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

– Nästa vecka skall jag operera mig hos min nya plastikkirurg i Örebro. Efter operationen åker jag raka vägen till Göteborg och hoppar på en fantastisk fin båt, skall ut över midsommarhelgen till Smögen bland annat. Vi är 6 stycken som kommer fira midsommar med sill och nubbe och garanterat en flaska champagne eller två, berättade Åsa inför midsommar.


GRY FORSSELL

Foto: Privat

”Jag ska bryta en grann-tradition (och är av vännerna utsedd till årets svikare) och familjen och jag ska hälsa på ett par vänner som har ett urhärligt hus i Stockholms skärgård. Och nu när jag inte ska leda något sommarkryss dagen efter, som jag har gjort 12 eller om det är 13 år så kan jag sova över!”, skriver Mix Megapol- programledaren i ett sms.

Se mer: Bebislycka för Carolina Gynning och Viktor Philipson

Carolina Gynning och Viktor Philipson har blivit föräldrar till en flicka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.