Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisarnas flyg
stoppat efter hot

Tommy Körberg var med på planet.
Foto: Mikael Sjöberg
samband med flygbytet blev en av passagerarna av okänd anledning aggressiv.
Foto: Shutterstock / SHUTTERSTOCK
Björn Skifs var även han på planet.
Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP

De populära artisterna Tommy Körberg och Björn Skifs tvingades byta plan – då började en passagerare hota flygpersonalen.

Situationen blev så aggressiv att polis tillkallades – som förde bort och omhändertog den hotfulle personen.

– Det var tekniskt fel först, sen var det någon som fick frispel, säger Tommy Körberg.

Det var strax efter lunch på lördagen som flygbolaget BRA:s flight TF177 från Sturup i Malmö skulle lyfta mot Bromma flygplats i Stockholm.

På planet satt bland annat de folkkära stjärnorna Tommy Körberg och Björn Skifs samt deras ensemble. De var på väg hem efter att kvällen innan ha uppträtt i Malmö med sin hyllade föreställning Skifs vs Körberg.

Men det blev en dramatisk hemresa.

Redan innan flygplanet kom ut på landningsbanan indikerade varningslampor att det var ett tekniskt fel på flygmaskinen och piloten valde därför att återvända till gaten.

Passagerare omhändertagen av polis

Flygbolaget fattade beslut om att passagerarna skulle byta flyg för att sedan fortsätta resan mot Stockholm.

I samband med det blev en av passagerarna av okänd anledning aggressiv.

– Hur det gått till vet jag inte, men det upplevdes som en hotfull och aggressiv situation och då följer vi våra rutiner och tillkallar väktare och polis till platsen, som sedan tog hand om den här personen, säger Emma Sandsjö på flygbolaget BRA.

Skånepolisen bekräftar att man har omhändertagit en stökig passagerare i samband med en flygning.

– Vi är där klockan 13.23 och det slutar med att vi omhändertar en person, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisens Region Syd.

Björn Skifs.
Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP

"Var tekniskt fel"

När Expressen når Tommy Körberg på telefon är han tillbaka hemma efter den dramatiska flygresan. Trots att han befann sig på planet såg han dock inte direkt vad som hände:

– Det var tekniskt fel först och sen var det någon som fick frispel. Men jag satt och sov så jag vet ingenting, mer än att de kom och berättade att de blivit försenade, säger Tommy Körberg.

Även artisten Björn Skifs var med på samma flygning. Han berättar att han hört ett rykte om att en person var stökig, men säger sig inte ha sett något.

– Vi fick ingen information om det, men det gick ett rykte om att det var någon som stökat, säger han.

Han berättar att detta gjorde att väntan tog ännu längre tid.

– Men det var ingenting som jag såg.

BRA-flyget landade på Bromma flygplats i Stockholm strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen, drygt tre timmar försenat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.