Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisarnas bästa miljonklipp – köpen som gett klirr i kassan

Vilket ekonomiskt klipp är egentligen kändisarnas bästa? 

Det har ekonomipodcasten ”Fundamentalt” tagit reda på genom åren. 

– Min man säger att jag inte är klok, har Dominika Peczynski sagt i podcasten. 

Vissa köp är bättre än andra och kan ge riktiga klirr i kassan. 

I ekonomipodcasten ”Fundamentalt”, som görs av journalisten Anna Hegestrand och Fundlers rådgivningschef Jacob Lieberman, har kändisarna avslöjat sina största ekonomiska klipp. Här är de: 

Johan Jureskog – Lyckosamma lägenhetsköpet

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Jag köpte min etta i Sumpan när jag var 21. Jag sålde den med knapp vinst och köpte jag och min dåvarande flickvän på Tomtebogatan i Stockholm och då dubblade vi vinsten. Lägenheten efter sålde jag för sju miljoner och köpte ny för tio. Den sålde jag för 17,5 miljoner. Lägenheten vi bor i nu köpte jag för 22 miljoner. Jag bor bra på Östermalm. Jag har investerat i en fastighet ute i skärgården som vi har byggt. De bästa investeringarna jag har gjort.

Denise Rudberg – skilsmässan ett bakslag

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Mina bostäder. Jag hoppade på det tåget väldigt tidigt. Jag fick en bostadsrätt när jag var väldigt ung och den har jag förvaltat uppåt, uppåt, uppåt”. Mitt största ekonomiska bakslag är min skilsmässa men i samband med den var jag ute och festade med Carolina Gynning som sa ”Ta på dig en tajt klänning och fråga hur mycket du får låna”. Jag hade ingen tajt klänning på mig men jag gick till banken och tog i från tårna. Köpte det dyraste jag fick och det visade sig i slutändan bli väldigt bra.

Andreas Weise – tänker på framtiden

Foto: ROJASTUDIOS / STELLA PICTURES

– Min bästa investering är min tjänstepension. Pension är viktigt för alla och när jag kom över 30-strecket insåg jag att jag inte hade reflekterat så mycket över den. Man jobbar på som alla andra men det kan hända saker i livet och staten kommer inte kunna ta hand om alla som går i pension. Jag vill jobba tills jag är 120 men jag kanske inte känner så sen. Först var det lite jobbigt men nu är det en del av mitt liv.

Malin Berghagen – blev tillsagd av mamma

Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

– När jag var 25 år köpte jag en liten chagallitografi. Jag ville köpa någonting som skulle sitta på väggen och som jag inte skulle sälja i framtiden. Jag köpte den för en lön jag hade fått och var och tittade många gånger innan jag köpte. Flera gånger har jag varit på väg att sälja den men mamma sa nej. Hon gömde den till och med i garderoben hos sig. I dag är jag jätteglad för det och även om den inte är värd jättemycket så har den gått upp.

Amelia Adamo – draget med Kappahl

Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

– Det var när jag gick med i Kappahls styrelse och de gjorde en exit. Jag fattade inte vad det var och när de frågade om jag ville betala för att bli styrelseledamot så frågade jag varför jag skulle betala för det. Men jag fick förklarat varför och det är det bästa jag har gjort. I dag sitter jag både i Apoteas och Elite Hotels styrelser.”

Martin Melin 

Foto: OLLE SPORRONG

– Lägenheten jag har nu har stigit ganska mycket. Ungefär 700 000 sedan jag köpte den för fem år sedan så det är väl en bra investering. Annars har jag inte gjort några jättestora investeringar.”

Linda Bengtzing – började tidigt med bostäder

Foto: OLLE SPORRONG

– Alla mina bostäder. Jag startade tidigt i Stockholm när jag tröttnade på att bo i andra hand. En hyresrätt blev en bostadsrätt och sedan är man i gång.

Dogge Doggelito – smarta bostadsdraget

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Det är att jag har köpt mitt radhus och betalat av det. Det har gjort att jag kan leva bra. Jag köpte det för 700 000 och i dag är det nog värt mellan tre och fyra miljoner. Det bästa värdet är att jag bara betalar avgiften till samfällighetsföreningen så jag bor för 2300 kronor i månaden. Tre våningar, tio rum så alla barn har varsitt. Det är skönt.

Josefin Crafoord – spontana köpet

Foto: OLLE SPORRONG

– Det är nog mitt torp. Jag spontanköpte ett torp i skogen för fem år sedan och i efterhand kan man tänka att gud vad tossigt att göra så. Men jag känner att det är det ekonomiskt bästa jag gjort. Jag kan inte låta det stå och förfalla utan måste ta hand om det. Jag har inte råd att renovera allt på en gång och jag blir heller inte stressad av det. Jag gör lite i taget och på så sätt lägger jag in lite pengar i taget. Det blir som en investering och för mig passar det väldigt bra att det är något jag kan se och använda, eftersom jag inte är så förtjust i pengar i sig.

Emilio Ingrosso – ”I vår ålder nu skulle vi aldrig orka göra det”

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

– Min bästa investering är La Perla. Där gjorde hela vår grej själva. Jag och Åsa gick in fysiskt och jobbade, gjorde allt själva från grunden. Köpte maten, hämtade vinerna, strök servetterna, tvättade golvet. Det är en bra investering och inte bara penningmässigt. Vi sjösatte det medan vi hade ork. I vår ålder nu skulle vi aldrig orka göra det. Nu är alla bitar på plats och det tog tid, kraft och mod.

Dominika Peczynski – ”Min man säger att jag inte är klok”

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Jag säger som alla andra stockholmare att mitt boende är min bästa investering. Jag har gjort en jättefin bostadskarriär. En alldeles enastående sådan om jag får säga det själv. jag har köpt på rätt gator på rätt dag. Större delen av min förmögenhet finns där och det finns rätt gott om förmögenhet om man säger så. Sen har jag varit duktig på att amortera och min man säger att jag inte är klok som gör det. Han tycker att jag ska sätta sprätt på pengarna på börsen i stället, till en mycket högre avkastning.


Niclas Wahlgrens lyxköp 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.