Johanna Swanberg. Foto: Ylwa YngvessonJohanna Swanberg. Foto: Ylwa Yngvesson

Johanna Swanberg.

 Foto: Ylwa Yngvesson
Fredrik Wikingsson. Foto: Anders YlanderFredrik Wikingsson. Foto: Anders Ylander

Fredrik Wikingsson.

 Foto: Anders Ylander
Henrik Schyffert. Foto: Christian ÖrnbergHenrik Schyffert. Foto: Christian Örnberg

Henrik Schyffert.

 Foto: Christian Örnberg

Kändisarna stöttar hjälpkampanj

Publicerad

Situationen för flyktingarna som kommer till den grekiska ön Lesbos är akut.

Detta har fått en rad kända svenskar att agera.

Journalisten och bloggaren Johanna Swanberg är en av dem som har dragit igång insamlingen "Vi gör vad vi kan" som hittills har samlat in 600 000 kronor.

Flera kändisar har varit med och stöttat kampanjen.

Den pågående flyktingkrisen och den svåra humanitära situationen som detta medför för dem som flyr har fått många att reagera.

Journalisten och bloggaren Johanna Swanberg är en av dem som står bakom initiativet "Vi gör vad vi kan" som syftar till att samla in förnödenheter och ekonomiska bidrag till de behövande flyktingarna.

För att se till att hjälpen kommer fram kommer personer från gruppen åka till Grekland.

"I tisdags kväll – alltså igår, precis innan vi drog igång – satte vi upp fantasisumman 500 000 kr som mål. I nuläget, mindre än ett dygn senare, har vi passerat 600 000 kronor! Det är helt otroligt, vi sitter och jobbar med gåshud och glädjetårar!", skrive Johanna Swanberg i ett mejl till Expressen.

Projektet har fått draghjälp av flera kända namn. Bland annat har hennes make tv-profilen Fredrik Wikingsson hjälpt till att sprida budskapet. Andra kända namn som komikerna Henrik Schyffert och David Sundin och har bidragit med pengar till insamlingen.

"Alla som hjälper till är bra! Men allra mest vill jag tacka Sveriges kvinnor eftersom 70-80 procent av de som hör av sig och vill hjälpa till samt skänka pengar är brudar. Men resten av killarna kanske ansluter i morgon! Hoppas det!", skriver Johanna Swanberg till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag