Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisarna stöttar hjälpkampanj

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johanna Swanberg.
Foto: Ylwa Yngvesson
Fredrik Wikingsson.
Foto: Anders Ylander
Henrik Schyffert.
Foto: Christian Örnberg

Situationen för flyktingarna som kommer till den grekiska ön Lesbos är akut.

Detta har fått en rad kända svenskar att agera.

Journalisten och bloggaren Johanna Swanberg är en av dem som har dragit igång insamlingen "Vi gör vad vi kan" som hittills har samlat in 600 000 kronor.

Flera kändisar har varit med och stöttat kampanjen.

Den pågående flyktingkrisen och den svåra humanitära situationen som detta medför för dem som flyr har fått många att reagera.

Journalisten och bloggaren Johanna Swanberg är en av dem som står bakom initiativet "Vi gör vad vi kan" som syftar till att samla in förnödenheter och ekonomiska bidrag till de behövande flyktingarna.

För att se till att hjälpen kommer fram kommer personer från gruppen åka till Grekland.

"I tisdags kväll – alltså igår, precis innan vi drog igång – satte vi upp fantasisumman 500 000 kr som mål. I nuläget, mindre än ett dygn senare, har vi passerat 600 000 kronor! Det är helt otroligt, vi sitter och jobbar med gåshud och glädjetårar!", skrive Johanna Swanberg i ett mejl till Expressen.

Projektet har fått draghjälp av flera kända namn. Bland annat har hennes make tv-profilen Fredrik Wikingsson hjälpt till att sprida budskapet. Andra kända namn som komikerna Henrik Schyffert och David Sundin och har bidragit med pengar till insamlingen.

"Alla som hjälper till är bra! Men allra mest vill jag tacka Sveriges kvinnor eftersom 70-80 procent av de som hör av sig och vill hjälpa till samt skänka pengar är brudar. Men resten av killarna kanske ansluter i morgon! Hoppas det!", skriver Johanna Swanberg till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.