Författaren Stephen King Foto: Rene Macura / APFörfattaren Stephen King Foto: Rene Macura / AP
Författaren Stephen King Foto: Rene Macura / AP
Sångaren i White Snake, David Coverdale Foto: Andy Martin Jr. / ANDY MARTIN JR/STARTRAKSPHOTO.CO STARTRAKS PHOTOSångaren i White Snake, David Coverdale Foto: Andy Martin Jr. / ANDY MARTIN JR/STARTRAKSPHOTO.CO STARTRAKS PHOTO
Sångaren i White Snake, David Coverdale Foto: Andy Martin Jr. / ANDY MARTIN JR/STARTRAKSPHOTO.CO STARTRAKS PHOTO
Bruce Springsteen när han spelade med Chuck Berry Foto: Stringer / REUTERS X80002Bruce Springsteen när han spelade med Chuck Berry Foto: Stringer / REUTERS X80002
Bruce Springsteen när han spelade med Chuck Berry  Foto: Stringer / REUTERS X80002
Bruce Springsteen minns Chuck Berry. Foto: Matt Slocum / AP TT NYHETSBYRÅNBruce Springsteen minns Chuck Berry. Foto: Matt Slocum / AP TT NYHETSBYRÅN
Bruce Springsteen minns Chuck Berry.  Foto: Matt Slocum / AP TT NYHETSBYRÅN
Mick Jagger sörjer Chuck Berrys död Foto: Eduardo Verdugo / AP TT NYHETSBYRÅNMick Jagger sörjer Chuck Berrys död Foto: Eduardo Verdugo / AP TT NYHETSBYRÅN
Mick Jagger sörjer Chuck Berrys död Foto: Eduardo Verdugo / AP TT NYHETSBYRÅN

Kändisarna sörjer Chuck Berrys död

Publicerad

Världskändisar sörjer Rock and roll-legenden Chuck Berrys död.

Här är några av reaktionerna efter beskedet.

Musikern och sångaren Chuck Berry är död, uppger polisen i Missouri till tidningen. Legenden blev 90 år gammal.

På Twitter reagerar många på stjärnans död. Bland annat skriver författaren Stephen King "Chuck Berry dog. Det här förkrossar mitt hjärta, med 90 år är inte dåligt för rock and roll. Johnny B. Goode forever."

 

 

 

 

Sågaren i Whitesnake, David Coverdale, sörjer också Chuck Berrys bortgång och twittrar "Så sorgligt att ta del av nyheterna om den exceptionella Chuch Berrys bortgång... RIP Chuch... XX".

 

 

 

Mick Jagger har skrivit ett flertal tweets om Chuck Berry. Han skriver bland annat att han vill tacka för all inspiration och att Berry lyste upp hans tonår och blåste liv i drömmarna om att bli musiker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sångaren Lenny Kravitz skriver att "ingen av oss skulle ha varit här utan dig" efter beskedet om Berrys död:

 

 

 

Gitarristen Slash (Saul Hudson), mest känd från bandet Guns n' Roses, twittrar också om sin sorg. Han skriver att han är förkrossad över beskedet:

 

 

 

Även komikern Marc Maron sörjer Chuck Berry. På Twitter skriver han "Kungen är död vila i frid Chuck Berry".

 

 

 

Billy Idol twittrar "RIP Chuck Berry..."

 

 

 

Sångaren och musikern Kieth Urban reagerar och skriver "RIP Chuck Berry !!!! Tack för poesin, passionen och potensen! GO JOHNNY GO. - KU."

 

 

 

Även rocklegendbandet Judas Priest sörjer Berry och skriver "#RIP CHUCK BERRY "Long live Rock in Roll"

 

 

 

Skådespelaren Russel Crowe twittrar "RIP Chuck Berry #hailhailrocknroll #motorvatinoverthehill #coffeecolouredcadillac".

 

 

 

Beatles-medlemmen Ringo Starr reagerar och skriver "R I P. And peace and love Chuck Berry Mr. rock 'n' roll music."

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag