Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisarna som demonstrerar mot Trump

<p>CNN bröt sin sändning när Madonna talade.</p>Foto: ABC News
Madonna deltog i womens march. Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYRÅN
Scarlett Johansson talade hon med.Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
"Girls"-skaparen Lena Dunham deltog. Foto: Jordan Strauss / AP TT NYHETSBYRÅN
Julianne Moore var en annan stjärna som deltog.Foto: Joel Ryan / AP TT NYHETSBYRÅN

Hundratusentals människor, många av dem kändisar, demonstrerar just nu i Washington DC för kvinnors rättigheter - men också mot nytillträdde presidenten Donald Trump.

En av dem som hållit tal från scen är världsartisten Madonna.

– Är ni redo att skaka om hela världen, ropade hon från scenen till stort jubel.

– Ni som är våra motståndare: 'Fuck you", sade Madonna och tillade att hon funderat på att spränga Vita huset, varpå CNN bröt sin tv-sändning.

Hundratusentals förväntas delta i Women's march i Washington där framför allt kvinnor protesterar mot den nytillträdde presidenten. Många amerikanska skådespelare, musiker och kulturarbetare har meddelat att de kommer att delta.

En som hållit tal från scenen är världsstjärnan Madonna.

– Är ni reda att skaka om hela världen? Välkommen till kärlekens revolution och till motståndet. Till vår vägran som kvinnor att acceptera detta nya tyranni, där inte bara kvinnor hotas utan där alla utsatta individer hotas, sade hon från scenen.

Alicia Keys har hållit tal på demonstrationen.

Hon fortsatte:

– Revolutionen börjar här. Kampen för att få vara fria och för jämlikhet. Låt oss vandra tillsammans genom detta mörker med vetskapen om att vi inte är ensamma och inte är rädda.

Hon betonade också att hon är upprörd, men att det inte skulle löna sig att "spränga" Vita huset.

– Jag har funderat mycket på att spränga Vita huset. Men det skulle inte ändra någonting, säger hon.

Sen började hon sjunga på sin hitlåt "Express Yourself".

Ytterligare en världsstjärna som hållit tal är Alicia Keys. Hon inledde sitt anförande med att citera Maya Angelous dikt "Still I Rise".

Sedan började hon sjunga på sin hitlåt "This Girl is on Fire” men hade ändrat texten till pluralis, "these girls are on fire”.

På talarlistan har också funnits bland andra en av initiativtagarna, America Ferrera, känd från filmerna "Systrar i jeans" och tv-serien "Ugly Betty." Även Ashley Judd, dokumentärfilmaren Michael Moore och skådespelerskan Scarlett Johansson som framfört sina åsikter från scenen.

 

 

 

 

Artisten Katy Perry är också en av deltagarna i dagens marsch. Hon har skrivit om sitt engagemang på Twitter.

 

 

 

 

Tunga akademiker som aktivisten Angela Davis och två av mödrarna till två svarta män som dött på grund av polisingripanden kommer också att tala under demonstrationen.

Stjärnfyllt i demonstrationen

Några av de som meddelat att de kommer att sluta upp jämte vanliga demonstranter är skådespelarna Julianne Moore, Lupita Nyong'o och Kerry Washington. Även "Girls"-skaparen Lena Dunham och sångerskan Katy Perry har sagt att de ska komma.

"Enighet. Skydd. Makt. Framsteg. KVINNOR RES ER. Följ med oss på Women march 21 januari. Solidaritet. Nu", skriver Uzo Aduba från serien "Orange is the new black" på Twitter.

 

 

 

 

Komikern Chelsea Handler leder protester från den stjärnspäckade filmfestivalen Sundance. I the Hollywood reporter skriver hon "Låt oss lära vår överbefältafsare en läxa, att han inte kan göra vad han vill, att han inte kan trampa på 162 miljoner amerikanska kvinnor och flickors rättigheter."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.