Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisarna berättar: Det slösar vi våra pengar på

Ensamresor, uteliv, dyra krämer och taxiresor i panik. 

I ”Fundamentalt”, som görs av journalisten Anna Hegestrand och Fundlers rådgivningschef Jacob Lieberman, avslöjar kändisarna vad de slösar sina pengar på. 

– Min fru håller på att bli tokig, säger tv-kocken Niklas Ekstedt i ekonomipodcasten. 

Sanna Lundell: ”Ingen matlådekvinna”

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

– Restaurangbesök. Jag äter så ofantligt mycket ute, på ett osunt sätt. Det har gjort sitt till att flytta ut till tjotahejti där jag bor för vi är omringade av 15 pizzerior typ. Det finns ingen bra mat. Så där har jag sparat in. Men jag skulle säga att det blir lunch i stan minst tre eller fyra dagar i veckan. Jag är ingen matlådekvinna.

Niklas Ekstedt: ”Min fru håller på att bli tokig”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

– Extremt dyrt kaffe. Jag är kaffenörd och beställer från små kafferosterier. Min fru håller på att bli tokig. En påse kan kosta 300 eller 400 kronor.

Anitha Clemence: ”När jag är i panik kostar det pengar”

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

– Transport. Taxi, aimo, voi. Idiotiska transportkostnader. Jag måste bli bättre på att planera min tid för nu är jag alltid i panik. Och när jag är i panik kostar det pengar, så är det ju.

Frida Boisen: ”Himla dumt”

Foto: ERIK SIMANDER

– Ramlösaflaskor när man är ute på stan. Det är himla dumt. Jag brinner för hållbarhet som är viktigt ur två aspekter. Dels för vårt klimat men också för vår ekonomi. Att köpa en ramlösaflaska med vattenmelonsmak när man är ute på stan kan jag tycka är gott men jag skulle ju kunna ta med en flaska hemifrån och fylla med vatten. Det går ju egentligen precis lika bra.

Martin Melin: ”Rest väldigt mycket själv”

Foto: OLLE SPORRONG

– Resor är vad jag prioriterar. De senaste åren har jag rest väldigt mycket själv och när jag har haft någon med mig så är det min dotter. Jag har varit i New York en gång om året de senaste åren och tre år i rad åkte jag till Thailand själv.

Linda Bengtzing: ”Jag kastar kvitton”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Jag är utbildad gymnasieekonom så jag har fått ett bra tänk. Jag har även fått en bra ekonomisk uppfostran av min mor och far. Så jag har inget annat slösbeteende än att jag inte kollar på prislappar och att jag kastar kvitton. Är ett klädesplagg sönder eller maten rutten har jag inte kvar kvittot och kan byta.

Dogge Doggelito: ”Jag är hopplös”

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

– Bensin, snabbmat, småköp, kläder, skor, mina barn. Jag är slösaren nummer ett alltså. Jag lever här och nu, tänker inte morgondagen. Om du ger mig 50 så slösar jag 70. Jag är hopplös och jag gillar att leva.

Josefin Crafoord: ”Det är så värdelöst”

Foto: OLLE SPORRONG

– Allt när det kommer till att ha bil. Jag tycker det är så värdelöst. Det kostar jättemycket att ha bil och bor man i stan så är det krångel, dyrt och jag får parkeringsböter. Det är strul och sist jag gjorde besiktning var det inte tillräckligt med mönsterdjup i däcken. Det är bara kostnader. Jag vill inte ha bil men jag måste för att kunna ta mig till mitt torp som jag älskar.

Dominika Peczynski: ”Blir så uttråkad av att hänga hemma”

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

– Uteliv. Jag vill gärna gå på restaurang varje dag, med barn och utan barn. Jag blir så uttråkad av att hänga hemma varje kväll.

Karin Adelsköld: ”Får en liten stund med mig själv”

Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

– Jag köper väldigt dyra krämer. Det känns härligt och lyxigt, luktar gott och jag får en liten stund med mig själv och krämerna. Jag lägger hemskt mycket pengar på det. Säkert 1500 eller 2000 kronor i månaden. Jag går också på ansiktsbehandlingar. Men det har tagit många år för mig att köpa något sådant här ytligt.

Marcus Birro: ”Tog ett halvår innan jag upptäckte”

Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

– Trängselskatt. Bara en sådan sak att jag åker över en bro varje dag och det tog ett halvår innan jag upptäckte att det blev väldigt dyrt. Det var ju för att det tickade 35 kronor varje gång och det tog hundra år innan jag upptäckte det. Jag är liksom dum när det kommer till sådant.

Förändringen i Lundells relation med Persbrandt: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.