Carolina Gynning är en av de kändisar som förnedras på den nya sajten. "Det här är inte klokt," säger TV4-stjärnan. Foto: Stefan Söderström
Carolina Gynning är en av de kändisar som förnedras på den nya sajten. "Det här är inte klokt," säger TV4-stjärnan. Foto: Stefan Söderström

Kändisar hängs ut nakna på ny sajt

Publicerad
Uppdaterad
Svenska kändisar rasar mot en ny skvallersajt.
Carola Häggkvist påstås haft sex med "Idol"-Sebastian, nakenbilder av Carolina Gynning har lagts ut och Darin sägs vara homosexuell.
- Vi ska se hur vi ska gå vidare med detta, säger Beatrice Ericsson, Carolas presskontakt.
En nystartad skvallertidning på nätet visar porrfilmer och nakenbilder på svenska kändisar.
Dessutom skriver de grova påståenden om en rad artister.
Carola, Martin Dahlin, Carolina Gynning och Elita Löfblad är några av dem som tvingas figurera på sajten.

Carola: "Fjantigt"


Carola Häggkvist påstås haft sex med Sebastian Karlsson på en toalett under schlager-SM - vilket har upprört sångerskan.
- Hon tycker att det är väldigt fjantigt. Hon vill dementera detta med stora utropstecken. Det finns ingen sanning alls i det. Hon och Sebastian känner knappt varandra, säger Beatrice Ericsson.
Carola funderar på om hon ska vidta åtgärder.

Överväger åtgärder


- Det är inte klart hur vi ska göra. Vi får se hur vi kan gå vidare med detta, säger Beatrice Ericsson.
Modellen Elita Löfblad säger:
- Det är fruktansvärt. Jag är lyckligt lottad jämfört med andra människor som blir anklagade för att vara brottslingar. Det är betydligt värre än det som jag utsätts för, säger hon till Expressen.se.
För 15 till 25 kronor erbjuds besökarna en porrvideo med ”Big brother”-Jessica.

Gynning drabbad


Även Carolina Gynning är hårt drabbad. Sajten har lagt ut nakenbilder på henne.
- Det är tio år gamla bilder från Playboy. Det här är inte klokt, säger hon.
Andra kändisar som det skvallras om är Fredrik Ljungberg, Marie Serneholt, Sebastian Karlsson, Hannah Graaf, Gustav Skarsgård och Dominika Peczynski .
Bakom sajten ligger en 32-årig Stockholmstjej, som för ett år sedan var tillsammans med skandalmanagern Michael Brinkenstjärna.

"Brinken" nekar


Han har tidigare haft sajten ”Paparazzi”, där kändisar blivit uthängda. Men Brinkenstjärna förnekar all inbladning i den nya sajten.
- Vi var tillsammans för tre år sedan. Jag hade ingen aning om att hon startat den, säger han.
Vad tycker du om en sajt som denna?
- Det är bra. För vissa kända människor uppför sig som svin rent ut sagt.
Expressen har sökt ansvarig utgivare för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag