Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Kände att jag svek honom när jag åkte"

Magnus Uggla
Foto: Cornelia Nordström
Magnus Uggla
Foto: Cornelia Nordström

Magnus Uggla förlorade sin pappa.

Nu berättar han om sorgen han drabbades av i SVT:s "Min sanning".

– Jag kände att jag svek honom, när jag åkte hem. Jag borde ha kunnat sjunka ner där på sjukhuset och väntat, säger han i programmet.

Det var när Magnus Uggla medverkade i TV4-programmet "Så mycket bättre" 2012 som han gjorde om Olle Ljungströms låt "Jag och min far".

Magnus Uggla skrev om texten, och när han väl sjöng låten i programmet kunde de andra deltagarna inte hålla tillbaka tårarna.

Pappan gick bort 2000

Låten innehåller bland annat textraden "Fast jag fann aldrig modet att säga adjö, trodde nog aldrig att du kunde dö".

– När jag hörde den och bestämde mig för att jag göra den, så ville jag göra den till min pappa som gick bort för tolv år sedan. När jag väl hade bestämt det så gjorde jag om den rätt mycket, för jag satte ihop Olle Ljungströms låt med ett klassiskt begravningsstycke, sa Magnus Uggla då.


LÄS MER: Känslostorm då Uggla sjöng: "Var för starkt"


Magnus Uggla blev uppringd med beskedet

Nu berättar Magnus Uggla om kvällen när hans pappa dog, som är bakgrunden till textraden.

– Jag sitter i väntrummet sent på kvällen, så säger "jag till sjuksystern kan jag åka hem? Är det lugnt?" och sjuksystern sa "jaja, det är lugnt, han kommer inte dö den här natten. Det är lugnt, du kan åka hem", säger han i "Min sanning" i SVT och fortsätter:

– Så åkte jag hem, och så ringde de på natten och sa att han hade dött.

"Kände att jag svek honom"

Magnus Uggla berättar att han har känt ångest för att han inte var där när pappan avled.

– Jag kände att jag svek honom, när jag åkte hem. Jag borde ha kunnat sjunka ner där på sjukhuset och väntat. Men jag gjorde inte det. Det har jag haft ångest för, och det är väl det jag skriver den där låten för, säger han i programmet.


LÄS MER: Magnus Uggla: Hade definitivt en tår i ögat


"Svartvitt"

I programmet berättar han även hur det var att växa upp på 60-talet som yngst i familjen.

– I svartvitt, skulle jag säga. Det var ganska tråkigt skulle jag säga. Mina föräldrar arbetade heltid, min pappa höll på med varumärken och var i Genève väldigt mycket. Mamma var borta ganska mycket. När hon var hemma hade hon sånglektioner, säger han i programmet.

"Min sanning" sänds 20.00 i SVT2.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.