Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kända rapparens attack: Sverige borde bombas

Azealia Banks.Foto: Rich Fury / TT NYHETSBYRÅN / Ap
På Instagram har rapparen riktat skarp kritik mot Sverige.Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN / Ap

Rapparen Azealia Banks riktade skarp kritik mot Sverige under sitt besök i Stockholm och menade bland annat att svenskar är rasister.

Nu skriver hon att hon tycker att Sverige borde bombas och att hon ”inte står ut med svenskar”, skriver Aftonbladet.

Den amerikanska rapparen Azealia Banks, 28, har varit på besök i Sverige. Men av hennes inlägg på Instagram att döma är stjärnan inte helt nöjd med sitt besök.

I flera inlägg har rapparen kritiserat Sverige hårt och trots att stjärnan har fått mothugg från flera följare har hon fortsatt med sina hårda ord.

I kommentarsfältet på sin Instagram har Banks bland annat kallat svenskar för ”fula, blonda grisar” och skriver att hon gladeligen skulle se Sverige bombas, skriver Aftonbladet.

”Jag hade älskat att se någon bomba skiten ur det här stället och ge alla vita något att böla över”, skriver rapparen.

”Tråkigt, deprimerande”

På söndagskvällen la Azealia Banks upp en Instagram story där hon bland annat skrev att svenskar ”definitivt är rasister” och kritiserade Systembolagets alkoholmonopol för att vara strikt.

”De har den typen av rasism där man automatiskt blir äcklad när man ser en svart person och hellre än att kasta en ond blick undviker man ögonkontakt överhuvudtaget”, skriver stjärnan.

Azealia Banks kritiserade Sverige på Instagram.Foto: Azealia Banks / Instagram

Vidare jämförde Azealia Banks sitt besök i Sverige med det som hennes kollega ASAP Rocky gjorde tidigare i somras vilket slutade i en månads vistelse i häkte efter ett uppmärksammat bråk i centrala Stockholm. ASAP Rocky och hans två kamrater dömdes för misshandel till villkorlig dom.

”Jag kan definitivt förstå hur de passivt aggressiva svenskarna ihop med bristen på sprit kunde få ASAP Rocky att flippa ur...”, skriver Azealia Banks och avslutar inlägget med att skriva att Sverige är ”tråkigt, deprimerande och nämnde jag tråkigt???”.

Kallade irländska kvinnor fula

Flera har kritiserat Azealia Banks och menar att hon inte kan någonting om hur Sverige fungerar.

”Sverige är ett av världens bästa länder!! Och mycket bättre än ett land som har Trump som president.”, skriver en.

”Det är roligt att du besöker ett land och förstår noll om det. Ditt gormande om Sverige är minst sagt pinsamma”, skriver en annan.

Det här är inte första gången som Azealia Banks har gått till attack mot ett land.

Tidigare i år fick Irland sig en känga efter en dispyt med det irländska flygbolaget Air Lingus. Rapparen tog även då till Instagram där hon bland annat sa att ”irländska kvinnor är fula”, skriver BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.