Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kända komikern Joan Rivers, 81, har avlidit

Komikern Joan Rivers avled under torsdagen.Foto: Mike Flokis
Den kända komikern slutade andas för en vecka sedan under en stämbandsoperation. Men enligt uppgifter ska komikern ha varit på bättringsvägen och även fått lämna intensivvårdsavdelningen. Foto: Dave M. Benett
Rivers var försatt i konstgjord koma efter operationen. Foto: Darla Khazei, Pacificcoastnews.Com
Under torsdagen bekräftade dottern Melissa Rivers att hennes mamma inte hade överlevt kampen.Foto: Nancy Kaszerman
Joan Rivers hade det egna modeprogrammet "Fashion Police" tillsammans med dottern Melissa och Kelly Osbourne.Foto: Mario Anzuoni
Joan Rivers och dottern Melissa stod varandra nära. De har bland annat gjort realityserien "Joan & Melissa: Joan Knows Best?" tillsammans.
Joan Rivers slog igenom under 60-talet när hon var med i Johnny Carsons klassiska "The Tonight Show".Foto: Dan Grossi
För sin egen show "The Joan Rivers Show" har komikern belönats med en Emmy.Foto: Dan Steinberg
Dottern Melissa har uttalat sig officiellt: "Min mammas största lycka i livet var att få människor att skratta. Även om det är svårt att göra just nu, så vet jag att hennes sista önskan skulle vara att vi alla återgick till skrattet snart".Foto: Lucas Jackson
1 / 9

NEW YORK. I åtta dagar kämpade Joan Rivers, 81, för sitt liv.

När faran äntligen skulle vara över blev hon i stället sämre.

– Det är svårt just nu, men mammas sista önskan skulle vara att vi alla skrattar snart igen, sa hennes dotter Melissa Rivers i går i ett uttalade.

Joan Rivers var en av USA:s mest uppskattade komiker och hon fortsatte att underhålla – utan en tanke på att det snart skulle vara över. Så sent som i går skrev New York Post att tv-programmet "Fashion Police" tog paus i två veckor för att Joan Rivers skulle hinna återhämta sig.

Bara timmar senare kom nyheten att hon avlidit.

Blev sjuk förra veckan

Joan Rivers skrevs in på en privatklinik förra torsdagen för att operera stämbanden. Dagen innan hade hon varit ute och ätit en sen middag och knappt nämnt operationen, berättar en vän för nyhetskanalen CNN. Men det som skulle vara en rutinåtgärd slutade med att Joan Rivers fick andningsuppehåll och hon fördes med ilfart till Mount Sinai Hospital i New York. Där hölls hon nedsövd och vid liv med hjälp av respirator. Tillståndet beskrevs som kritiskt, men i förrgår kom äntligen uppgiften att Joan Rivers kunnat flyttas från intensivvårdsavdelningen – vilket många tolkade som att hon var på bättringsvägen.

– Mamma har flyttats till ett privat rum där hon har det bekvämt, sa dottern Melissa Rivers i ett uttalande.

En chock för fansen

Nyheten om komikerns död kom därför som en chock för de fans som i veckan samlats utanför sjukhuset och många grät öppet, rapporterar CNN.

I ett officiellt uttalande berättade Melissa Rivers att hennes mamma somnade in fridfullt klockan 13.17 i går lokal tid "omgiven att sin familj och nära vänner". Enligt CNN hade Joan Rivers fått hjälp att måla naglarna och fixa håret – och hennes säng var bäddad med henens egna favoritlakan.

– Min son och jag vill tacka läkarna, sköterskorna och personalen på Mount Sinai-sjukhuset för den fantastiska vård de gett min mor, säger Melissa Rivers i uttalandet.

Samtidigt vände hon sig till alla fans och berättade om sin mamma sista önskan:

– Cooper och jag är ödmjuka inför den ström av kärlek, stöttning och böner som vi fått från hela världen. De har hörts och uppskattats. Min mammas största lycka i livet var att få människor att skratta. Även om det är svårt just nu, så vet jag att hennes sista önskan skulle vara att vi alla skrattar snart igen.

Begravs på söndag

Privatkliniken Yorkville Endoscopy som utförde stämbandsoperationen har vägrat uttala sig om dödsfallet men enligt Fox News har New Yorks hälsodepartement redan inlett en utredning.

Joan Rivers begravs nu på söndag i Temple Emanu-El, rapporterar New York Post

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.