Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kända artister bakom bandet Dead People

Kent-sångaren Joakim Berg.
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Anna Ternheim.
Foto: Jonas Lindkvist/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Joakim Berg, Anna Ternheim och Malcolm Pardon släpper låten ”River” och passar på att avslöja sig. De är Dead People.

Det senaste året har bandet Dead People fått uppmärksamhet för sin melankoliska och elektroniska pop. Bandet skrev även filmmusiken till vårens storfilm ”Svart krabba” med Noomi Rapace i huvudrollen. Trots det ökade intresset, har den numera lite mytomspunna gruppen lyckats hålla sig bakom kulisserna.

Först nu, när Dead People släpper singeln ”River” tillsammans med en akustisk video, och deras första fullängdsalbum är färdigarbetat, väljer de att komma ut.

I ett trailerklipp på sociala medier dyker de välbekanta ansiktena upp -- Anna Ternheim, Joakim Berg och Malcolm Pardon. De förklarar i ett pressmeddelande behovet av att hålla sig i det fördolda.

”Det kändes bäst för bandet att vara hemliga för att kunna jobba ostört utan frågor och förväntningar från omgivningen”.

Dead People är bandet som medlemmarna alltid pratade om att starta. Redan 2018 var projektet i full gång. All musik är skriven och producerad av trion.

Fullängdsalbumet ”We love” släpps den 11 november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.