Tv-profilen togs på bar gärning inne på en toalett på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm. Foto: Veronika Ljung-NielsenTv-profilen togs på bar gärning inne på en toalett på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Tv-profilen togs på bar gärning inne på en toalett på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Nattklubbens ordningsvakter hade fattat misstanke och grep tv-profilen. Foto: Sven LindwallNattklubbens ordningsvakter hade fattat misstanke och grep tv-profilen. Foto: Sven Lindwall
Nattklubbens ordningsvakter hade fattat misstanke och grep tv-profilen. Foto: Sven Lindwall

Känd tv-profil dömd för narkotikabrott

Publicerad

Tv-profilen, som är känd från flera program, hade tagit tre linor kokain, hade kokain i sin jackficka och togs på bar gärning på Stureplan.

Nu döms han till dagsböter för ringa narkotikabrott.

Det var under en utekväll i mars förra året som tv-profilen togs på bar gärning inne på en toalett på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm.

Nattklubbens ordningsvakter hade fattat misstanke och grep tv-profilen, som hade kokain på sig i sin innerficka. Enligt domen, som förkunnats vid Stockholms tingsrätt, hade han dessutom tagit tre linor kokain under kvällen.

Förutom drogerna beslagtog polisen även ett "snortrör". Totalt hade profilen 0,46 gram kokain på sig.

Åtal väcktes redan i augusti förra året. Tv-profilen närvarade inte under huvudförhandlingen och dömdes därför för ringa narkotikabrott i sin frånvaro.

Skyllde på kompisen

Enligt Ludwig Metz, domare under huvudförhandlingen, har han inte erkänt brottet.

– Nej det skulle jag inte säga. Han hördes av polis i samband med att han anhölls och då har det antecknats i förundersökningsprotokollet att han erkände innehav, har Ludvig Metz tidigare berättat.

 

LÄS MER: Känd tv-profil döms för narkotikabrott

 

I polisförhören skyllde tv-profilen på en kompis som han dock inte kunde namnge.

– Han har sagt att det här kokainet som påträffades i hans jacka inte var hans. Han ska ha lånat jackan av en kompis som han inte kunde uppge vem det var. Han säger att han inte hade en aning om att det där kokainet fanns. Så det var väl kanske inget regelrätt erkännande.

Enligt tingsrätten är det ställt utom rimligt tvivel att tv-profilen var medveten om att han hade kokain på sig.

"Den uppgift som NN har lämnat om att hen inte kände till att det fanns kokain i hans jacka motsägs av den uppgift han har lämnat om att han under den aktuella kvällen brukade tre linor kokain. Tingsrätten anser att NN i vart fall efter att ha brukat den första linan kokain måste ha varit medveten om att han innehade kokain. Tingsrätten finner det därför ställt utom rimligt tvivel att NN olovligen och uppsåtligen har innehaft kokain som åklagaren har påstått".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag