Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd svensk artist fast för drograttfylla

Så många brott anmäldes i Sverige 2019.
Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

En känd svensk manlig artist misstänks ha kört drograttfull. 

Det var när stoppades av polis i en fordonskontroll som polis fattade misstanke om att han var narkotikapåverkad.

Själv menar artisten att han bara var på väg hem från gymmet.

Artisten stoppades av polis i slutet av 2019. Han ska enligt polisen ha visat tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad.

I förundersökningsprotokollet framkommer att mannen bland annat ska ha uppträtt nervöst och haft ”rödsprängda och glansiga ögon”. 

När mannen visiterades hittades även en påse med cannabis, och även efterföljande blodprov visade spår av cannabis i blodet.

I förhör erkänner mannen narkotikabrott och säger att han smakat cannabis då han blev bjuden på en fest två dagar innan han stoppades.  

Artisten: Var på väg hem från gymmet

Han nekar däremot till rattfylleri och påpekar att cannabis kan spåras i blodet i flera dagar och att detta ska ha varit förklaringen till det positiva blodprovet.

Enligt den misstänkte var han på väg hem från gymmet vid det tillfälle då han stoppades. Artisten uppger också att han inte heller känt sig påverkad under bilfärden, och att inte heller någon av de andra i bilen hade rökt cannabis vid tillfället. Mannen uppger även att han själv aldrig kört bil narkotikapåverkad tidigare.

Den misstänkte artisten åtalas nu för ringa narkotikabrott och drograttfylleri.

Expressen har sökt artisten för en kommentar.

Här är några av dagens största nöjesnyheter:

Här är några av dagens största nöjesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.