Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd svensk artist döms för ringa narkotikabrott

Den svenska artisten har en lång karriär bakom sig och har varit med i flera stora tv-program.

Nu döms han för ringa narkotikabrott – efter att ha haft flera gram cannabis på sig när han gick på en gata i Stockholms innerstad.

"Lite klantigt gjort mot vår konstitution, tycker jag i efterhand", skriver artisten i ett sms. 

Enligt strafföreläggandet var det i slutet på maj som artisten hade 3,36 gram cannabis på sig, när han gick på stor gågata i Stockholms innerstad. 

Enligt föreläggandet begick artisten handlingen med uppsåt, och döms därför till 50 dagsböter, vilket resulterar i en bötessumma på 7 500 kronor.

"Cannabis för oerhört smärta"

När Expressen når mannen är han utomlands, och vill inte kommentera händelsen i telefonsamtal. Han väljer i stället att skicka ett sms där han ger sin syn på händelsen:

"Vissa går ibland mot rött ljus och därmed bryter Sveriges rikes lag. Själv åt jag, lätt salongsberusad, lite gräs i form av ren medicinsk cannabis för oerhörd smärta i knäet efter en dykolycka som skedde under påsklovet. Lite klantigt gjort mot vår konstitution, tycker jag i efterhand". 

Lång karriär bakom sig

Artisten har en lång karriär bakom sig och har medverkat i flera stora tv-program genom åren. Han har också vunnit flera priser för sin artistkarriär.

Narkotikaärendet gick aldrig upp i tingsrätten, utan artisten erkände handlingen och allting avgjordes med ett strafföreläggande. 

Artisten ska även betala en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.