Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näringslivsprofilens egna ord om grova rattfyllan

I mars körde en känd svensk näringslivsprofil bil påverkad av alkohol i Stockholm. 

Nu åtalas personen för grovt rattfylleri. 

– Svårt att komma ihåg i dag hur jag kände mig men jag gjorde bedömningen då att jag inte var påverkad. Samtidigt som omdömet påverkas av alkohol vilket gjorde att jag fattade ett dumt beslut, säger profilen i förhör, enligt förundersökningsprotokollet. 

Det var den 28 mars som den kända näringslivsprofilen ska ha kört personbil påverkad av alkohol. Brottet ska ha skett i Danderyd i Stockholm. 

I entreprenörens utandningsluft mättes alkoholkoncentrationen upp till 0,52 milligram per liter, enligt stämningsansökan. 

Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 milligram per liter, vilket kan översättas till 1,0 promille. 

Åtalas för grovt rattfylleri

Nu åtalas den svenska näringslivsprofilen för grovt rattfylleri. 

I förhör säger näringslivsprofilen att han hade druckit whisky och starköl och inte minns hur han kände sig när han satte sig i bilen. 

– Svårt att komma ihåg i dag hur jag kände mig men jag gjorde bedömningen då att jag inte var påverkad. Samtidigt som omdömet påverkas av alkohol vilket gjorde att jag fattade ett dumt beslut, säger han i förhör, enligt förundersökningsprotokollet. 

Näringslivsprofilen berättar också att han under coronakrisen har förlorat alla sina inkomster och beskriver det som att han ”föll ner i ett svart hål”. 

”Det var en stor skam att berätta hemma om att han förlorat alla sina inkomster varpå han körde familjen till landet och bestämde sig för att bryta ihop i tre dagar för att sedan komma igen”, går det att läsa i förundersökningsprotokollet. 

Erkänner brott

Enligt stämningsansökan har näringslivsprofilen begått gärningen med uppsåt och erkänner brott. 

Näringslivsprofilen har tidigare berättat om sina alkoholproblem och detta är ett i raden av bakslag för honom.

I förhör berättar entreprenören att han går på AA-möten och äter antabus. 

– Antabus började jag äta redan morgonen efter händelsen. Sen har jag även kontakt med en samtalsterapeut så ofta ekonomin tillåter, säger näringslivsprofilen i förhör. 

Expressen söker näringslivsprofilen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.