Känd krogprofil lämnar ännu ett medieuppdrag

Nu lämnar den kända krogprofilen ytterligare ett medieuppdrag, enligt mannens arbetsgivare.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Jennie Hammar.

Han anklagas för sexuella ofredanden och trakasserier.

Nu lämnar den kända krogprofilen ytterligare ett medieuppdrag, enligt mannens arbetsgivare.

Beskedet kommunicerades på ett internmöte under måndagen.

Det var i mitten av november som journalisten Jennie Hammar gick ut i sin podcast "Veckans bläcka" och berättade om det hon ska ha utsatts för av en välkänd krogprofil.

Jennie Hammar beskrev bland annat hur mannen fört ner sin hand i hennes trosor för att känna om hon "hade rakat sig" när de arbetade på samma restaurang för ett antal år sedan.


LÄS MER: Krogprofilen sextrakasserade kvinnor på flera arbetsplatser


Efter ytterligare vittnesmål – som bland annat handlat om att krogprofilen ska ha visat sitt könsorgan på en arbetsplats för ett antal år sedan – stoppades hans medverkan i ett välkänt tv-program.

"Det är en svår bedömning, men det finns alldeles för många frågetecken just nu runt den här personen, som har en mindre roll i ett av våra program. Mot bakgrund av de uppgifter om allvarliga anklagelser som finns på andra arbetsplatser har vi fattat beslutet att personen inte kommer medverka i programmet", skrev en chef på tv-kanalen då.

Krogprofilen lämnar nytt uppdrag

Nu lämnar mannen ytterligare ett medieuppdrag.

Ledningen kommunicerade beskedet till personalen under ett personalmöte under fredagen. Detta bekräftas nu av mediekanalens presschef, i ett sms till Expressen.

Restaurangkoncernen som mannen arbetar för har tidigare inlett en internutredning och han är sedan en tid tillbaka inte i tjänst. En kvinna har berättat hur det påverkat situationen på arbetsplatsen:

– Under alla de här åren har han fått så många att sluta på grund av sina sexuella trakasserier.


LÄS MER: Krogprofilen stoppas i tv-program – efter anklagelserna om övergrepp 


Enligt uppgifter till Expressen har ledningen i restaurangkoncernen meddelat personalen att han inte kommer komma tillbaka till arbetsplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.