Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd krogprofil lämnar ännu ett medieuppdrag

Nu lämnar den kända krogprofilen ytterligare ett medieuppdrag, enligt mannens arbetsgivare.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Jennie Hammar.

Han anklagas för sexuella ofredanden och trakasserier.

Nu lämnar den kända krogprofilen ytterligare ett medieuppdrag, enligt mannens arbetsgivare.

Beskedet kommunicerades på ett internmöte under måndagen.

Det var i mitten av november som journalisten Jennie Hammar gick ut i sin podcast "Veckans bläcka" och berättade om det hon ska ha utsatts för av en välkänd krogprofil.

Jennie Hammar beskrev bland annat hur mannen fört ner sin hand i hennes trosor för att känna om hon "hade rakat sig" när de arbetade på samma restaurang för ett antal år sedan.


LÄS MER: Krogprofilen sextrakasserade kvinnor på flera arbetsplatser


Efter ytterligare vittnesmål – som bland annat handlat om att krogprofilen ska ha visat sitt könsorgan på en arbetsplats för ett antal år sedan – stoppades hans medverkan i ett välkänt tv-program.

"Det är en svår bedömning, men det finns alldeles för många frågetecken just nu runt den här personen, som har en mindre roll i ett av våra program. Mot bakgrund av de uppgifter om allvarliga anklagelser som finns på andra arbetsplatser har vi fattat beslutet att personen inte kommer medverka i programmet", skrev en chef på tv-kanalen då.

Krogprofilen lämnar nytt uppdrag

Nu lämnar mannen ytterligare ett medieuppdrag.

Ledningen kommunicerade beskedet till personalen under ett personalmöte under fredagen. Detta bekräftas nu av mediekanalens presschef, i ett sms till Expressen.

Restaurangkoncernen som mannen arbetar för har tidigare inlett en internutredning och han är sedan en tid tillbaka inte i tjänst. En kvinna har berättat hur det påverkat situationen på arbetsplatsen:

– Under alla de här åren har han fått så många att sluta på grund av sina sexuella trakasserier.


LÄS MER: Krogprofilen stoppas i tv-program – efter anklagelserna om övergrepp 


Enligt uppgifter till Expressen har ledningen i restaurangkoncernen meddelat personalen att han inte kommer komma tillbaka till arbetsplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.