Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd komiker som utreds för våldtäkt ställer in framträdanden

Den våldtäktsanklagade mannen ställer nu in två bokade framträdanden. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den välkände profilen anklagas bland annat för att ha tvingat till sig oralsex i en park i Stockholm i somras.

Komikern som utreds för två misstänkta våldtäkter ställer in bokade framträdanden.

Den välkände profilen anklagas bland annat för att ha tvingat till sig oralsex i en park i Stockholm i somras – och att ha våldtagit en kvinna i samband med en turné några år tidigare.

I ljuset av #MeToo-kampanjen har tre kvinnor polisanmält komikern för olika former av sexbrott. Anmälningarna rör två fall av våldtäkt och ett fall av sexuella trakasserier.

Sedan tidigare står klart att tv-bolaget Discovery bryter ett samarbete med komikern och att Sveriges Radio inte låter honom medverka i några program under pågående förundersökning.

Nu ställer mannen – en av Sveriges mest framgångsrika komiker – in två bokade framträdanden. Det handlar om uppträdanden i svenska städer som var bokade den närmaste tiden.

– Vi har ersatt honom med någon annan, det är inte riktigt klart vem det blir än, säger arrangören bakom det ena evenemanget komikern var bokad till.

– Det är på hans egen begäran.


LÄS OCKSÅ: Tre kvinnor anklagar komikern


Arrangören: "Är sjuk"

Arrangören bakom det andra evenemanget vill inte lämna någon kommentar.  Men via andra kanaler står det klart att arrangemanget ställs in.

Komikerns manager låter via sms hälsa: "X är sjuk, därför har han ställt in", gällande båda bokade uppträdanden.

Expressen har ställt flera frågor om anklagelserna mot komikern och orsakerna till att han ställer in två uppträdanden.

"Vi har inga mer svar än det som vi redan har gett er vid upprepade tillfällen. Vi har ingen information och kan därmed inte kommentera", svarar managern.

De grövsta anklagelserna mot komikern rör två anmälda våldtäkter.

En kvinna har anmält honom för att ha tvingat till sig oralsex i en park i Stockholm i somras.


LÄS MER: Svensk komiker utreds för misstänkt våldtäkt


Anklagas för våldtäkt på hotellrum

Enligt Expressens uppgifter har kvinnan sagt i förhör att komikern först tafsade på henne under bordet på ett uteställe – för att senare tvinga till sig oralsex trots högljudda protester.

Under övergreppet kallade han kvinnan för "hora", enligt hennes version.

Den andra våldtäktsanmälan rör en händelse i Jönköping för några år sedan, i samband med komikerns turné. Där anklagas komikern för att ha våldtagit en kvinna inne på sitt hotellrum.

En tredje kvinna har anmält honom för sexuellt ofredande. Enligt anmälan ska komikern ha krävt att kvinnan skickade nakenbilder via Snapchat. När hon inte följde hans direktiv skickade han i stället bilder och filmer där han själv onanerade, enligt kvinnans anmälan.

Expressen har upprepade gånger sökt komikern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.