Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanalens beslut: Förbjuder rökning i ”Paradise hotel”

Nu är Paradise Hotel tillbaka: Här är deltagare.
Årets fester i ”Paradise hotel” sker utan cigaretter.
Foto: TV3
Efter att deltagarna tidigare har rökt obegränsat i programmet tog produktionen ett nytt beslut inför den här säsongen.
Foto: TV3
”Vi bestämde oss för att inte vilja visa upp unga människor som röker i programmet”, säger Nordic Entertainments presschef Susanne Nylén.
Foto: Nordic Entertainment Group.
”Det kom in en låda med cigg varje dag. Det fanns alltid cigg”, har tidigare deltagaren Jasmine Gustafsson berättat.
Foto: JOHNNY WOHLIN / FOTO:TV3/JOHNNY WOHLIN
Arkivbild.
Foto: Jens Kalaene / DPA

Tidigare fick ”Paradise hotel”-deltagarna röka obegränsat under inspelningen – men nu har produktionen satt rökförbud.

Anledningen till det är att de inte vill visa upp rökning i den omfattning de gjort tidigare.

– Vi bestämde oss för att inte vilja visa upp unga människor som röker i programmet, säger Nordic Entertainments presschef Susanne Nylén.

Den nya säsongen av ”Paradise hotel” är i full gång och det är inte bara nya deltagare som kliver in i huset. Nytt för säsongen är också att det råder rökförbud under hela vistelsen. 

I tidigare säsonger har man kunnat se många av deltagarna röka flera cigaretter per dag. 2014 redovisade TV3:s eftersnacksprogram ”Studio Paradise” hur mycket deltagarna faktiskt rökte under det årets säsong.

Siffran visade sig vara 10 000 cigaretter för tio deltagare – på tre veckor. Vilket innebär att det nästan är 48 cigaretter, mer än två paket, om dagen per person. 


”Kom in med en låda cigg varje dag”

Jasmine Gustafsson var en av deltagarna under säsongen 2014 och berättade då att anledningen till att de rökte så mycket var bland annat att deltagarnas cigarettlager aldrig tog slut.

– Det kom in en låda med cigg varje dag. Det fanns alltid cigg, säger Gustafsson.

Nu har reglerna dock ändrats och deltagarna får inga cigaretter och ingen rökning är tillåten. 

– Vi bestämde oss för att inte vilja visa upp unga människor som röker i programmet, säger Susanne Nylén presschef på Nordic Entertainment.

De deltagare som kände att de behövde hjälp fick det i form av nikotinplåster en gång per dag. Även om rökningen blev förbjuden är det fortfarande tillåtet att snusa. Nylén berättar att detta var nytt för denna säsong och att de får se hur det blir framåt.

– Men det känns ju inte helt främmande att det här är en linje som vi kommer fortsätta på, säger Nylén. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.