Tv-profilen slog en man blodig – fångades på film

Publicerad

”Ex on the beach”-profilen Johannes Ulmefors utövade våld mot en annan person, ett vittne filmade händelsen och klippen har spridits på internet.

Nu säger sig Johannes Ulmefors vara djupt ångerfull över händelsen.

– Jag tappade fattningen och tycker det var väldigt fel. Det ser hemskt ut, säger han. 

Johannes Ulmefors, 23, är aktuell i dokusåpan ”Ex on the beach” på Kanal 11. Han medverkade även i tv-programmet 2016 och 2017. 

Den senaste tiden har det cirkulerat klipp på internet där Johannes Ulmefors under ett bråk slår till en annan man med öppen handflata, personen börjar blöda. 

Bråket fortsätter och Johannes Ulmefors tvingar mannen att gå ner på knä och kyssa en annan persons skor.

Therese Lindström, pressansvarig för underhållning på Discovery Network Sweden, har tagit del av filmklippen.

– Vi tar avstånd från alla former av våld. Vi har varit i kontakt med deltagaren, och vi har klargjort vår ståndpunkt. Han förstår den och är väldigt ångerfull. Klippen visar en situation som utspelar sig utanför vår inspelningsperiod. Programmet spelades in i vintras och det här hände i våras, säger hon och fortsätter:

– Johannes har själv gått ut och bett om ursäkt. När vi såg klippen kontaktade vi honom direkt. Han var redan då ångerfull och gav sin bakgrund till situationen - den ursäktar dock inte hur han betedde sig.  

 

LÄS MER: Oväntade beskedet - familjen Hysén klar för egen dokusåpa 

 

Johannes Ulmefors: ”Jag skäms”

Johannes Ulmefors säger sig vara ångerfull över händelsen.

– Jag ångrar det djupt fortfarande och skäms. Man ska aldrig agera så, oavsett fast det finns en bakgrund till det hela. Jag tappade fattningen och tycker det var väldigt fel. Det ser hemskt ut. 

Johannes Ulmefors säger att han och de berörda personerna har rett ut händelsen sinsemellan, och han hänvisar till det Instagram-inlägg han själv skrivit om det.

”Hela den här situationen är utagerad och något som alla inblandade har lämnat bakom sig. Men jag vill att ni ska höra det direkt från mig. Våld är aldrig lösningen, och jag ber om ursäkt för att jag uppträdde omdömeslöst”, skriver han med egna ord.

Men trots det löper Johannes Ulmefors ändå en risk att åtalas för brottet.

”Det krävs ingen anmälan från någon för att polis och åklagare ska inleda förundersökning. Om händelsen och personen är identifierbara - det gäller även tid och plats - och det kommer till polis eller åklagares kännedom så bör en förundersökning inledas”, skriver Henrik Olin, vice chefsåklagare, i ett meddelande.

Johannes Ulmefors har tidigare dömts för ringa misshandel. Han var då 17 år.

 

LÄS MER: Såpaprofilens mörka förflutna 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag