Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan straffas - efter att de strejkat

Deltagarna i "Farmen" struntar i sina uppgifter
Foto: TV4
"Vi har valt att strejka", säger Camilla Lööke
Foto: TV4

Här strejkar deltagarna i TV4:s "Farmen".

Deltagarna har inför sista veckan innan finalen lessnat på sina uppgifter - och vägrar göra dem.

"Det brukar bli konsekvenser när deltagarna väljer att strejka", skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för "Farmen", i ett mejl.

Deltagarna har fått nog av att det ständigt ska genomföras uppgifter i TV4-dokusåpan "Farmen".

Bland annat ska fårhagen, som deltagarna satte upp för några veckor sedan, tas ner.

– Det känns inte så motiverande, den här veckans uppdrag. De är inte så roliga. Det känns som mycket jobb för ingenting. Sedan, vad kan vi få för belöning den sista tiden som vi kan glädjas åt, när vi vet att vi kommer hem snart? Vi är inte trötta eller så, vi har bara ingen motivation, säger Sofie Pettersson i programmet.


LÄS MER: Anklagas för att fuska i TV4:s "Farmen"


"Farmen"-deltagarna strejkar

Deltagarna kallar till möte med storbonden, Pernilla Wallette. Där bestäms det att deltagarna struntar i veckans uppgifter och tar det eventuella straffet.

Det blir strejk i kvällens avsnitt.

– Man kan väl se det som en strejk, det som sker nu på farmen. Men jag ser det som ett ansvarsfullt ställningstagande för djuren. Jag kan inte formulera mig på något bra sätt. Det är strejk, säger Fredrik Rosenkvist.


LÄS MER: Bröstpaniken som TV4 aldrig visade


– Vi har valt att strejka för att vi ville njuta av det vi har här. Det är ganska skönt att Pernilla är storbonde så att den starka gruppen kunde styra det till att göra det vi faktiskt mår bra av, säger Camilla Lööke.

Går och badar i stället

Bland annat går deltagarna i stället och badar i TV4-dokusåpan. Men de är även oroliga för att Gutta Andersson, tv-bonde och mentor i "Farmen", ska bli besviken när han besöker gården och ser att inga uppdrag är genomförda.

– Det känns som att Gutta kommer bli besviken i och med strejken, säger Sofie Pettersson.

Joel Bendrik, exekutiv producent för "Farmen", skriver i ett mejl att de inte förbjuder deltagarna att strejka - men att man nu tar till konsekvenser.

"Vi har inga regler som förbjuder strejk - förutom att djuren alltid måste skötas om. Däremot brukar det bli konsekvenser när deltagarna väljer att strejka, och ytterst ansvarig är ju alltid storbonden", skriver han.

"Farmen" sänds måndag-torsdag 19.30 samt 20.00 på söndagar i TV4.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.