Singel. Efter Drängarna, Fame factory och Simson & Dupont är Peter Simson sig själv.
Singel. Efter Drängarna, Fame factory och Simson & Dupont är Peter Simson sig själv.

Kan inte sluta

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Ut ur Drängarna. In på skola och ut som civilekonom och examen i informationsteknik.
In på "Fame Factory". Ut med skiva som Simson & Dupont. In som programledare i tv.
- Jag har försökt att sluta med musik. Men det går inte, säger Peter Simson.
Först nu är han aktuell med sin soloplatta - som egentligen skulle kommit 1992. - Jag fick en smäll som jag trodde gått över. Men det är först nu som jag inser att jag kan hantera den, berättar han.

En till från Frölunda

Då var skivkontraktet i princip klart. Samtidigt som Stefan Andersson slog igenom. - Jag inser problemet. Han kommer från Västra Frölunda, som jag. Två killar med akustisk gitarr. Men då skivbolaget ringde och sa "Ska du inte bli farsa? Bör du inte ägna dig åt det?", så blev jag knäckt, förklarar Peter Simson. Han är 39 år. Har spelat musik ute sedan 18 års ålder. Men det är först nu som han vet hur hans egen musik ska låta. Förlorade i högsta domstolen - Jag skiter i om folk jämför min musik med Springsteen, U2 eller Stefan Andersson - det här är jag, säger han. Efter smällen med det spruckna skivkontraktet blev han sångare i Drängarna. Där åkte han på nästa propp, när Lasse Lindbom i Landslaget 1995 anklagade bandet för att ha stulit låten "Vill du bli min fru" från "Tala om vart du ska resa". Ett uppmärksammat mål som Lasse Lindbom sju år senare vann i högsta domstolen. Då hade Peter Simson hoppat av musiken och börjat plugga. - Jag fixade en civilekonomexamen och en i informationsteknik.

Skivbolag är intresserad

Han försökte lägga av med musik. Men snart pockade den på uppmärksamhet igen. - Bert Karlsson ville ha med mig i första omgången av "Fame factory". Först vid den andra tackade jag ja. Erfarenheten därifrån bär han med sig. Och nu bestämmer han själv takten och hur musiken ska låta. Debutalbumet "Restless generation" ger han ut själv. - Det finns skivbolag som är intresserade. Men jag börjar så här, säger Peter Simson. - Visst. Det är en vägg av arbete. Men det är också inspirerande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag