Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kampsportsstjärnan i "Game of thrones"

Han ser till att kändisar som Mikael Persbrandt kommer i form - nu dyker Rickard Nordstrand upp i kommande säsongen av "Game of thrones".
Näst på tur står en film med Brad Pitt.
- Det man fått uppleva är nog en dröm för många, säger Rickard Nordstrand.

Rickard Nordstrand har en framgångsrik kampsportskarriär bakom sig. Men på senare år har han sett till att de svenska kändisarna kommer i form på hans gym i Nacka, bland annat har han kört hårt med Mikael Persbrandt inför "Hamilton".

Där hoppade han också in som stuntman - och nu dyker han upp i hyllade HBO-serien "Game of thrones" kommande säsong.

- Det var stuntkillen från "Hamilton" som frågade om jag ville. Sedan fick jag två veckor på mig att lära mig rida.

Lärde stjärnorna

På de egna bilderna från Marocko, tagna i förra veckan, ses han lära ut slagsmålstekniker till seriens stjärnor, och han själv medverkar bland annat i en av seriens tyngsta slagsmål hittills.

- Det är ju ganska stor skillnad mot att göra det i Sverige, det är enormt stort. Det står 400 statister bakom en, säger han.

Än är han dock inte fullfjädrad.

- Man lär sig ju extremt mycket när man jobbar med världens bästa. Det svåraste har varit att gå från professionell thaiboxning där man ska se hård ut, till att slappna av och vara följsam för att det ska se ut som att det känns, säger Nordstrand.

De nya kontakterna lönar sig.

- De frågade om jag ville åka vidare direkt och spela in en ny film, men det tar på krafterna. Det jag ser fram emot nu är en film om Moses med Brad Pitt och sedan kommer tredje Hamilton-filmen.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!