Kampsportsstjärnan i "Game of thrones"

Publicerad

Han ser till att kändisar som Mikael Persbrandt kommer i form - nu dyker Rickard Nordstrand upp i kommande säsongen av "Game of thrones".
Näst på tur står en film med Brad Pitt.
- Det man fått uppleva är nog en dröm för många, säger Rickard Nordstrand.

Rickard Nordstrand har en framgångsrik kampsportskarriär bakom sig. Men på senare år har han sett till att de svenska kändisarna kommer i form på hans gym i Nacka, bland annat har han kört hårt med Mikael Persbrandt inför "Hamilton".

Där hoppade han också in som stuntman - och nu dyker han upp i hyllade HBO-serien "Game of thrones" kommande säsong.

- Det var stuntkillen från "Hamilton" som frågade om jag ville. Sedan fick jag två veckor på mig att lära mig rida.

Lärde stjärnorna

På de egna bilderna från Marocko, tagna i förra veckan, ses han lära ut slagsmålstekniker till seriens stjärnor, och han själv medverkar bland annat i en av seriens tyngsta slagsmål hittills.

- Det är ju ganska stor skillnad mot att göra det i Sverige, det är enormt stort. Det står 400 statister bakom en, säger han.

Än är han dock inte fullfjädrad.

- Man lär sig ju extremt mycket när man jobbar med världens bästa. Det svåraste har varit att gå från professionell thaiboxning där man ska se hård ut, till att slappna av och vara följsam för att det ska se ut som att det känns, säger Nordstrand.

De nya kontakterna lönar sig.

- De frågade om jag ville åka vidare direkt och spela in en ny film, men det tar på krafterna. Det jag ser fram emot nu är en film om Moses med Brad Pitt och sedan kommer tredje Hamilton-filmen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag