Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Kålsupare - några lite mer usla än de andra"

Angelina Jolie har tidigare sagt: "Jag har köpt riktiga pistoler, av den sort jag använde i "Tomb Raider", för att ha hemma i självförsvar."Foto: Yoram Kahana_Shooting Star

För ett par veckor sedan sköt en 9-årig tjej ihjäl sin instruktör på en skjutbana i Arizona. Enligt familjen var automatvapnet, en Uzi, mer än flickan klarade av (!!!).

Och ännu en gång har vapendebatten blossat upp. Bara för att om ett par veckor svalna av, som den brukar göra, utan några vidare konsekvenser i lagstiftningen.

Men nu tar fler och fler företag ställning.

HAMMARS HOLLYWOOD

HISSAR
George Clooney och hans fästmö Amal Alamuddin syntes för första gången på en röd matta tillsammans i söndags, när de besökte Celebrity fight night-gala i Italien. Om några veckor är de äkta makar, avslöjade Clooney.

 

DISSAR
Taylor Swift har slutat skriva låtar om dumma ex-pojkvänner. På nya skivan skriver hon i stället om dumma ex-vänner. Same, same, but different.

 

VI SÅG
Zach Braff, vant vandra runt i staden han lärt sig älska - Stockholm.

 

PSSST
Robert Downey Jr avslöjar i en intervju att det inte finns några planer på en fjärde "Iron man". Vi antar att han inte behöver mer pengar. Han har tjänat drygt en halv miljard kronor - två år i rad.

Panera är den senaste restaurangkedjan att följa i Starbucks, Chipotle och varuhuset Targets spår, och uppmanar sina lunchgäster att lämna pistolerna hemma. Vilket upprört olika pro-vapen-grupper, som Open Carry Texas som ställt sig med automatgevär utanför flera restauranger för att demonstrera sin rätt att bära pickadoller var tusan de vill.

 

Texas och vapen är en passionerad och extrem kärleksaffär. Hollywood är delat. Å ena sidan har många byggt sina karriärer på pang-pangrullar - men är ändå vapenkritiska. Matt Damon och Mark Wahlberg är båda motståndare, trots sina skjutglada actionkarriärer, medan andra, något otippade, celebriteter har pistoler i nattduksbordet. Såsom Whoopi Goldberg, Jeremy Renner och - hör och häpna! - Brad Pitt och Angelina Jolie.

 

"Jag har köpt riktiga pistoler, av den sort jag använde i "Tomb Raider", för att ha hemma i självförsvar. Jag och Brad är inte emot vapen för säkerhet, och vi har pistoler hemma. Om någon bröt sig in och försökte skada mina barn, skulle jag inte tveka att använda dem", har skådespelerskan - som annars gjort sig känd för att resa runt i krigshärjade länder och hjälpa barn och utsatta - sagt i en intervju.

Det är svårt att finna logik, vare sig i Texas eller i Hollywood. Alla är kålsupare, några bara lite mer usla än de andra.