Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kalle Moraeus dilemma – SVT byter ut programledaren

SVT byter ut Kalle Moraeus inför årets ”Victoriadagen”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Efter tre år som programledare lämnar nu artisten och Yvette Hermundstad tar över – något som enligt spelemannen var ett ömsesidigt beslut. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Yvette Hermundstad. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

SVT byter ut Kalle Moraeus inför årets ”Victoriadagen”.

Efter tre år som programledare lämnar nu artisten och Yvette Hermundstad tar över – något som enligt spelemannen var ett ömsesidigt beslut.

– Allting har sin ände liksom, säger Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus, 53, har sedan 2016 lett ”Victoriadagen” i Borgholm som sänds i SVT. En tradition som han själv beskriver som fantastisk och ärofylld. Men i år bryts traditionen då spelemannen ersätts av Yvette Hermundstad, 47.

– Jag hade beslutat mig och meddelat producenten så det är ett ömsesidigt beslut från båda håll, säger Kalle Moraeus och tillägger:

– Jag har själv tackat nej för jag har ett annat uppdrag. Jag hade inte kunnat om man säger så.

Kalle Moraeus: ”Kan inte göra båda samtidigt”

Han förklarar att han, tillsammans med bland andra Orsa spelmän, Lasse Berghagen, Anne-Louise Hansson och Loa Falkman, ska uppträda på Dalhalla i Rättvik. Ett uppdrag som krockade med ”Victoriadagen”.

– Det är så mycket jobb före, vi jobbar hela veckan med det och det gör man ju med ”Victoriadagen” också så jag kan inte göra båda två samtidigt, förklarar Kalle Moraeus.

Att inte fortsätta som konferencier för ”Victoriadagen” var inget svårt beslut, enligt Kalle Moraeus och förklarar att det inte bara hade drabbat honom utan alla inblandade om han skulle missa den stora konserten på Dalhalla.

”Ett riktigt hedersuppdrag”

Kalle Moraeus vill vara tydlig med att det inte finns någon mer anledning att han slutar mer än att det inte passade in i schemat i år. Åren med ”Victoriadagen” beskriver han som fantastiskt roliga men som nu har kommit till ett slut.

– En riktig ära, ett riktigt hedersuppdrag. Det har varit en väldigt trevlig upplevelse i livet, man får träffa kungafamiljen och Victoria är en fantastisk person, men så här är det att man är kanske klar med saker ibland, säger Kalle Moraeus.

Anders G Carlsson, som är pressansvarig för ”Victoriadagen” säger att Kalle Moraeus har gjort ett superjobb som programledare under de senaste åren men förklarar att SVT varierar sitt utbud och därför valde att de ville ha Yvette Hermundstad som konferencier för 2019 års firande av Kronprinsessans födelsedag.

”Processen är komplex, det finns ingen mall. I en process tar man hänsyn till alla faktorer som man vet innan, som att Kalle jobbar mycket just nu. Kalle är en formidabel programledare som vi gärna anlitar igen”, skriver Anderes G Carlsson i ett mejl.