Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalle Moraeus viktknep – avslöjar nya planen

Kalle Moraeus berättar om de intensiva somrarna.
Foto: Peter Knutson
Under ”Biggest loser VIP” gick Kalle Moraeus ner 25 kilo.
Foto: TV4/Biggest Loser VIP
Kalle Moraeus, Lasse Berghagen, Loa Falkman, Emmi Christensson och Ann-Louise Hanson.
Foto: Peter Knutson

För Kalle Moraeus väntar ännu en intensiv sommar.

Nu berättar musikern om hur han orkar med och hemligheten bakom den nya kroppen – han har gått ner minst 25 kilo.

– Det finns ett före och efter i mitt liv. Jag är en annan person i dag och jag har gjort stora förändringar i mitt liv, säger Kalle Moraeus.

För musikern Kalle Moraeus är sommaren den tid på året som består av mest jobb. Med en föreställning på Dalhalla, en sommarturné med ”Benny Anderssons orkester” och höstens rikstäckande turné i hyllning till Björn och Benny, ”Thank you for the music”, har han fullt upp.

Musikern berättar att det är just sommarmånaderna som är som allra mest intensiva för honom. Så har det varit de senaste 33 åren förklarar han.

– Det är kärlek och passion till musiken och publiken, så det är en ständig utmaning. Det är väldigt kul, säger han och fortsätter:

– När man tittar på det utifrån så ser det inte klokt ut. Men så har det sett ut jämt så inget nytt under solen för mig.

Skriva bok om kost och hälsa

Det är inte heller bara musiken och föreställningarna som tar hans tid. Kalle Moraeus håller nämligen på att skriva en bok om kost och hälsa.

– Jag vill fungera lite som en inspiration för människor i min situation, säger Kalle Moraeus.

Musikern var en av kändisarna som tittarna fick följa under höstens ”Biggest loser VIP”. Han berättar att han under programmet tappade 25 kilo och att han även nu ett år efter inspelningarna fortsätter att gå ner i vikt.

”Det finns ett före och efter i mitt liv”

Kalle Moraues beskriver att han är som en helt ny människa efter sin medverkan i programmet. Han har en helt annan medvetenhet och kunskap över hur viktigt det är att ta hand om sin kropp och berättar att han aldrig varit i så bra form som han är i dag.

– Det finns ett före och efter i mitt liv. Jag är en annan person i dag och jag har gjort stora förändringar i mitt liv.

En av de största förändringarna han har gjort är att han tänker mer på vad han äter. Han berättar att det viktigaste han under sina föreläsningar brukar tipsa om är att just studera, läsa mycket böcker om de olika ämnena och skaffa sig kunskapen.

Märkt en stor skillnad

Ett exempel han ger är att tänka på vad en människokropp är designad att äta.

– Det här som många i dag pratar om ”vad är vi designade för att äta? Är vi designade för att äta E1442 och emulgeringsmedel eller är vi designade att äta grönsaker och fisk?”, sedan får ju var och en dra sina slutsatser. Och bara där kommer man väldigt långt.

Efter det nya tänket har Kalle Moraeus märkt en stor skillnad. Han beskriver att han har en helt annan standardkropp nu, att han har helt andra värden i kroppen än vad han hade för ett par år sedan. Något som han märker när det intensiva arbetet på scen drar i gång.

– Ja herregud, jag kan väl säga att hälsomässigt så har jag blivit 15 år yngre, säger Kalle Moraeus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.