Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalle Moraeus vändning – efter svåra hälsokampen

Artisten om framtiden i tv och hälsoresan i ”Biggest loser”.
Kalle Moraeus berättar för Expressen att han mår bättre än någonsin.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Jag tror att det är för att jag har varit noga med hur jag äter och hur jag har levt”, säger Kalle Moraeus som är i färd med att skriva en bok om sin hälsoresa som är planerad till nästa år.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Bland annat har artisten dragit ner på köttätandet.Foto: /IBL / /IBL
Kalle Moraeus kallar också din medverkan i ”Biggest loser VIP” ”bland det bästa han gjort”. Foto: TV4/Biggest Loser VIP

Kalle Moraeus, 56, ger sig i höst ut på en massiv turné med Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik.

Och han ställer sig på scenen i bättre form än någonsin – efter ”Biggest loser VIP”, där spelmannen gick ner 25 kilo, har han både blivit av med sin allergi och hållit sig frisk.

– Jag, som är en sådan ”meatlover”, har till och med dragit ner på köttet och det har gjort att jag bara har blivit friskare, säger Moraeus.

Han har spelat med Benny Andersson i olika sammanhang sedan 1980-talet, inte minst i Benny Anderssons Orkester. Så när Kalle Moraeus fick förslaget om att göra en turné baserad på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik behövde inte fundera särskilt länge.

– Det var bara att åka, säger han.

Kollade du med Björn och Benny först?

– Ja, Gud ja. Det första jag gjorde var att prata med Benny, han var otroligt positiv och kom med råd direkt. ”Kom ihåg att det går åt mycket tjejer”, sa han och jag tänkte ”vad fan var det där för kommentar” men så sa han ”rösterna, det är så mycket tjejröster i allting”.

Tillsammans med sångarna Gunilla Backman och Johan Boding samt orkester och körsångare ska Kalle Moraeus göra 23 stopp med turnén ”Thank you for the music” i höst – då merparten av konserterna redan är slutsålda väntar ytterligare 21 konserter i vår.

– Vi har två timmar som vi ska fylla men vi hade behövt 22 timmar för det har varit mycket ”kill your darlings”, det bärsta jag har varit med. Det har skrivit så otroligt mycket musik. Man skulle kunna göra det här i resten av sitt liv och ändå bara spela 20 procent av musiken, säger Kalle Moraeus.

”Bland det bästa jag gjort”

Repetitionerna har flutit på bra – nu gäller det bara att hålla sig frisk och fräsch fram till premiären i Halmstad den 25 oktober.

– Jag hade min förkylningssvacka förra veckan. Det är första gången jag har varit sjuk sedan jag kom ut från slottet där med tjockisarna, ”Biggest loser”. Så jag blev helt chockad när jag blev sjuk, säger Kalle Moraeus.

Han medverkade i ”Biggest loser VIP” förra året och gick ner 25 kilo. 

– Det är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Jag skulle gärna åka dit igen, fast jag kanske inte riktigt fyller kraven. Jag skulle göra det på en gång, säger Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus skriver bok sin hälsoresa

I dag mår han bättre än någonsin och berättar att han i somras till och med blev av med sin allergi.

– Jag tror att det är för att jag har varit noga med hur jag äter och hur jag har levt, säger Kalle Moraeus som är i färd med att skriva en bok om sin hälsoresa som är planerad till nästa år.

– Ju mer man läser och pluggar desto mer förstår man hur allt sitter ihop. Den psykiska statusen och allting, hur man väljer att leva, sova är jävligt viktigt och att äta bra mat. Jag, som är en sådan ”meatlover”, har till och med dragit ner på köttet och det har gjort att jag bara har blivit friskare. Jag äter mycket mer grönsaker.

Kalle Moraeus säger att han ”tränar allt möjligt” och berättar att han kommer från hem den första ”Thank you for the music”-svängen lagom till att Grönklitts skidcenter öppnat sina första spår.

– Fy fan, det kommer att bli marsch pannkaka ut dit. Jag är ledig nästan hela december och ska jag inte ut och jaga så ska jag åka skidor, säger han.

Turnerar över hela landet

”Thank you for the music” är en rikstäckande turné där Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding framför Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musik – allt från Abba till ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”.

Turnédatum i höst: 25/10 Halmstad, 26/10 Helsingborg, 27/10 Växjö, 30/10 Linköping, 31/10 Kalmar, 1/11 Karlskrona, 2/11 Norrköping, 3/11 Karlstad, 5–6/11 Stockholm, 7/11 Gävle, 8/11 Örebro, 9/11 Falun, 10/11 Sundsvall, 13/11 Luleå, 14/11 Skellefteå, 15/11 Umeå, 16/11 Härnösand, 17/11 Bollnäs, 20/11 Göteborg, 21/11 Kungsbacka, 22/11 Lund, 23/11 Jönköping, 24/11 Uppsala.

Turnédatum i vår: 11/3 Malmö, 2/3 Göteborg, 13/3 Alingsås, 14/3 Vara, 15/3 Uddevalla, 18/3 Västerås, 19/3 Västervik, 20/3 Kristianstad, 21/3 Växjö, 22/3 Borås, 25/3 Örebro, 26/3 Nyköping, 27/3 Norrköping, 28/3 Gävle, 29/3 Östersund, 1/4 Halmstad, 2/4 Jönköping, 3/4 Uppsala, 5/4 Åland, 15/4 Stockholm, 16/4 Falun.

Kalle Moraeus om att sluta äta kött

Under tre veckor höll Moraeus upp med köttet: ”Jag blev frisk efter ett par dagar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.