Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalle Moraeus vän med alla från Biggest Loser – förutom Gunilla

Kalle Moraeus.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kalle Moraeus.
Foto: OLLE SPORRONG
Gunilla Persson.
Kalle Moraeus och Alexandra Zazzi.
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG

Kalle Moraeus tackade ja till att medverka i "Biggest loser VIP" för att hjälpa sig själv att gå ner i vikt – men fick flera nära vänner på köpet

Nu planerar han projekt med Alexandra Zazzi och Carl-Jan Granqvist – och håller kontakt med nästan alla de andra deltagarna från programmet.

– Jag har ingen kontakt med Gunilla efteråt, men de andra har jag kontakt med, säger Kalle Moraeus.

På måndagarna kan man följa Kalle Moraeus, 55, kamp för att gå ner i vikt i "Biggest loser VIP". Medan programmen fortfarande visas och innan finalen gått av stapeln får Moraeus inte berätta hur mycket han gått ner, men han bekräftar att det är "mycket" – och att han har programmet att tacka.

–Jag har ganska bra kunskaper på vad man ska käka och så, jag kan det med mat och viktnedgång som passar mig, men det var så fruktansvärt roligt att komma dit och leva nästan asketiskt. 

På inspelningen av "Biggest Loser VIP" får man inte ha någon mobil, och ska koppla bort både omvärlden och familjen hemma. Men att vara utan telefon och bara fokusera på sin egen viktresa passade artisten bra.

– Att få lägga bort det vanliga livet en månad utan kontakt, man lägger det åt sidan. Då kände jag att "Men herregud, så här var det förr i livet", säger Kalle Moraeus.Kalle Moraeus glädje efter nya vänskapen

Att lära sig att leva utan mobil var något Moraeus uppskattade mycket – så mycket att han faktiskt fortsatte med det när han kom hem.

– Jag satte inte på datorn på en vecka, erkänner han.

Moraeus är inte bara nöjd med resultatet av programmet och själva inspelningen, utan också vännerna han fick på vägen.

– Vi hade det väldigt trevligt allihopa, det var inga gräl eller fadäser. Jag har ingen kontakt med Gunilla efteråt, men de andra har jag kontakt med, säger Kalle Moraeus.”Har ganska tät kontakt”

Bland annat pratar de med varandra i en chattgrupp, där de peppar varandra och ger varandra träningsråd. Med tidigare "Idol"-deltagaren Magnus Schönberg planerar Moraeus att kanske skriva låtar, och dessutom väntar olika projekt med kocken Alexandra Zazzi och Carl-Jan Granqvist i framtiden.

– Vi ska ha lite grejer för oss framöver, vi ringer och ses. Jag och Alexandra har ganska tät kontakt, berättar artisten.

Absolut närmast relation fick Moraeus med hockeylegendaren Pekka Lindmark, som också valde att offra sig och åka ut ur "Biggest loser VIP", för att rädda kvar Kalle Moraeus. En gest som artisten fortfarande är väldigt tacksam för.

– Jag hoppas att jag någon gång kan återgälda den tjänsten, säger Kalle Moraeus.

"Biggest loser VIP" sänds måndagar 21.00 på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.