Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalle Moraeus syns allt mindre i rutan: ”Inte spillt en tår”

Johan Boding, Kalle Moraeus och Gunilla Backman är aktuella med turnén ”Thank you for the music”.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mellan 2011 och 2017 gjorde Kalle Moraues succéprogrammet ”Moraeus med mera” i SVT.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / SVT
Kalle Moraeus var med i ”Sveriges mästerkock VIP” 2020.
Foto: Karolina Henke / TV4

Under några intensiva år syntes Kalle Moraeus flitigt i tv på bästa sändningstid.

Men på sistone har spelmannen synts allt mindre i rutan – vilket han välkomnar.

– Jag har inte spillt en tår över att tv är över, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Kalle Moraeus, 59, är ute på vägarna igen och aktuell med turnén ”Thank you for the music” tillsammans med Gunilla Backman, 57, och Johan Boding, 56. 

I podcasten ”Nemo möter en vän” pratar artisten kring sina intensiva år i tv för några år sedan. Bland annat med den egna SVT-succén ”Moraeus med mera”, frågesportsprogrammet ”Alla mot alla” och i ”Så ska det låta” för att nämna några. 

– Tre år i rad hade jag 20 veckor ”primetime-tv”, berättar Moraeus i podden och säger att det hela ledde till att hans spelningar ekade tomma eftersom han ”var på tv varje dag”.

Men den senaste tiden har artisten synts till allt mindre i rutan. Moraeus säger att han helst vill ägna sig åt det han en gång blivit känd för: sin musik.

– Jag har aldrig gått musikhögskolan för att jag ska bli programledare i tv, jag är ju musiker, säger han i podcasten.

Om att göra comeback med SVT-succén

Mellan 2011 och 2017 spelades ”Moraeus med mera” in under somrarna i Orsa. På frågan om han skulle tänka sig att göra comeback med det hyllade programmet blir svaret:

– Då är det klart att vi sätter oss ner och diskuterar. Nu är ju medievärlden en extremt ängslig värld i dag med ett pk-tryck som är nästintill omöjligt att uppfylla. Tv-världen kämpar med demoner hela tiden tycker jag, om hur de ska göra, vad de ska tycka så att de inte gör något fel.

På frågan vad Kalle Moraeus skulle kunna bli kritiserad för blir svaret:

– Jag är ju övre medelålders snart, bor på landet och har rutig skjorta och keps. Det är liksom inte många rätt i Sveriges pk-värld.

Det är musiken och turnélivet han ”verkligen vill tillbaka till”.

– Tv-grejen var ju nästan som ett störande moment i det. Men grejen var ju att det var en enorm succé. Vi hade 1,5 miljoner tittare. Det är klart att man blir förförd av det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.