Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalle Moraeus stora förändring – för hälsan

Se intervju med Kalle Moraeus i klippet ovan
Kalle Moraeus har gått ner 25 kilo.
Foto: OLLE SPORRONG
Kalle Moraeus känner sig som en ny människa.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kalle Moraeus känner sig som en ny människa efter viktresan han genomgick i programmet ”Biggest loser VIP” förra året. Nu hoppas han på att kunna inspirera andra.

– Nu har jag tappat 25 kilo och blivit som en annan människa, säger han i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Det blev ingen vinst för Kalle Moraeus när han medverkade i ”Biggest loser VIP” förra året. Men den 25-kilos viktminskningen påverkade trots detta spelmannens liv ordentligt. 

Till en början var det inte säkert att programmet var något som Kalle Moraeus ville ställa upp i. Han förstod inte varför han tillfrågades och tyckte inte att det var ett program för honom.

– Jag kunde inte för mitt liv begripa att folk ringde och påstod att jag var tjock, berättar han i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

”Som en annan människa”

Men när han tillfrågades för andra gången bestämde han sig för att medverka. Han kände att det var dags att göra en livsförändring och programmet verkade vara det rätta tillfället. Kalle Moraeus vikt hade blivit ett stort problem i hans vardag och han kände sig begränsad i vardagen.

– Min vikt blev så svår tillslut att jag slutade fungera. Jag hade problem med allting, säger Kalle Moraeus och fortsätter:

– Nu har jag tappat 25 kilo och blivit som en annan människa.

Hoppas på att inspirera 

Kalle Moraeus medverkan i programmet ”Biggest loser VIP” fick honom att hitta ett stort intresse i träning och viktnedgång. Något som lett till att han i dag börjat skriva på en bok och nu hoppas på att kunna inspirera andra med sin egen viktresa.

– Jag läser väldigt mycket, pluggar och håller på att skriver en bok om min resa och om hur jag gjorde. Kanske kan man inspirera, säger han.

Expressen har varit i kontakt med Kalle Moraeus som inte har något mer att tillägga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.