Kalle Moraeus: "Jag tränar som en idiot"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Inför den stundande julturnén och med sitt kommande programledarroll i "Så ska det låta", ligger Kalle Moraeus i hårdträning. "Jag tränar som en idiot", säger han.
Foto: Alexander Donka
Kalle Moraeus efter årets Vasalopp. Artisten och tv-profilen berättar nu att han tränar upp till fem gånger i veckan.
Foto: Sara Strandlund
På scen under "Allsång på Skansen" 2012.
Foto: Roger Vikström

Kalle Moraeus berättar i samband med gårdagens program att han just nu kör träningspass upp till fem gånger i veckan.

Samtidigt rasar han mot vikthetsen i samhället:

- Man behöver inte dra ett likhetsstreck mellan att må dåligt och vara tjock.

I vinter ger sig tv-aktuelle Kalle Moreaus och sångerskan Sanna Nielsen ut på julturné tillsammans.

Inför det stundande Sverige-resandet, och med sin kommande programledarroll i "Så ska det låta", ligger Kalle nu i hårdträning.

- Jag tränar som en idiot, tre till fyra gånger i veckan. Ibland fem. Just nu har jag en nedbrytningsprocess där jag kör skiten ur mig varje gång, förklarar han.

"Cyklade fyra mil"

Träningsmetoderna varierar efter säsong, men för Kalle Moraeus ligger fokus både på att bygga styrka och öva upp konditionen.

- Det blir både cykling och styrketräning. I går cyklade jag fyra mil, så jag ligger verkligen i och tränar väldigt hårt.

Tillsammans med hårdträningen följer han också ett noga kostschema.

- Jag försöker tänka på vad jag äter och dra ner på kolhydraterna, för att hålla mig frisk, säger Kalle Moraeus.

- Samtidigt har jag ju lite energi att ta av redan, så man kanske kan vänja av kroppen från kolhydrater i alla fall. Målet är att köra GI och träna hårt, då får man en ganska bra boost inför turnén.

Skida 100 mil

Men trots att fokus ligger på att må bra inför julturnén så ser Kalle Moraeus till att hålla i gång året om.

- I januari och februari försöker jag lägga på en jävla massa mil på skidorna. Jag ska försöka ta mig upp till att ha 100 mil i kroppen när jag är klar.

Kalle Moraeus tycker att det är för hårt fokus på vikt när det gäller träning.

"Bryr mig inte"

- Jag bryr mig inte om vikten, utan vill må bra. Vikt är alltid en fråga i västvärlden. Vi dör av överflöd medan resten av världen svälter. Man kan förbättra sin hälsa med små medel, men man behöver inte dra ett likhetsstreck mellan att må dåligt och vara tjock. Det är viktigare att hålla reda på sina värden, än att stirra sig blind på att man ska bli smal. Men det är klart om man får bort en massa kilon så mår man bättre, säger han.

- Det är jävligt svårt att veta hur jag skulle se ut om jag inte tränade. Men jag kan inte säga "jävlar vad smal jag blivit", säger Kalle Moraeus.

Här är Moraeus tuffa schema

Kalle Moraeus är just nu aktuell med tv-programmet "Moraeus med mera", och börjar i höst som ny programledare för "Så ska det låta".

För Sanna Nielsen är siktet inställt på julen, där hon vid sidan om julturnén även planerar att släppa en egen julskiva.

Med start i Luleå den 23 november turnerar Sanna och Kalle land och rike runt tillsammans med Orsa Spelmän. Under konserten bjuds det på så väl julmelodier som duons respektive hits.

SÅ HÄR SKA HAN KOMMA I FORM

Han tränar upp till fem pass i veckan

Syftet är att bygga upp styrkan och konditionen, detta gör han med hjälp av cykling, upp till fyra mil varje gång, och styrketräning.

På vintern är det längdskidor som gäller, upp till 100 mil i spåren är målet

Han drar ner på kolhydraterna och målet är att köra GI fullt ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.