Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

K-popbandet BTS tar paus – på obestämd tid

Amanda Winberg om klimatet i sociala medier
BTS skapades 2013.
Foto: AHN YOUNG-JOON / AP TT NYHETSBYRÅN
BTS framgångar har varit stora sedan starten.
Foto: YOAN VALAT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter ett framgångsrikt år behöver de sju bandmedlemmarna nu få vila.

K-popgruppen BTS tar en paus på obestämd tid uppger nu deras skrivbolag Big Hit Entertainment.

”Under denna tid kommer medlemmarna att vila och ladda upp sig på sina personliga sätt”, skriver skivbolaget på Twitter.

2013 bildades k-popgruppen BTS och har sedan dess mött en hel del framgångar. Förra året skrev gruppen historia genom att då bli den första k-popgruppen att toppa den amerikanska albumlistan Billboard 200. K-pop står för koreansk pop och är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea.

Nu meddelar skivbolaget Big Hit Entertainment på Twitter att gruppen ska ta en längre paus efter att turnén avslutats, för att vila upp sig. Detta blir första gången som de sju medlemmarna i BTS tar ledigt under en längre tid sedan de bildades. Hur lång pausen blir är ännu inte bestämt men skivbolaget uppmanar gruppens fans att låta dem få vara privata.

”Det här blir en chans för dem att njuta av det vanliga livet som unga människor i 20-årsåldern, även om det bara blir för ett tag. Under denna tid kommer medlemmarna att vila och ladda upp sig på sina personliga sätt”, skriver skivbolaget på Twitter och fortsätter:

”Skulle ni få möjligheten att stöta på en av medlemmarna i BTS under tiden de är på semester ber vi er att visa hänsyn för deras behov av att vila och njuta av det deras privata tid från rampljuset.”

Musikvideon slog nyligen rekord

BTS har under året haft ett framgångsrikt år då de satte rekord när videon till deras låt ”Boy with luv” släpptes. Redan under det första dygnet fick då låten 78 miljoner visningar, vilket är fler än någon annan musikvideo fått under sina första 24 timmar på Youtube.

https://twitter.com/BigHitEnt/status/1160559009209864192

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.