Justin Timberlake ber Britney Spears om ursäkt

Britney Spears ord efter tystnaden på Instagram
Justin Timberlake.
Foto: LAURA CAVANAUGH/SIPA USA
Britney Spears.
Foto: STELLA PICTURES/GOFF PHOTOS

De var ett av världens mest omskrivna par.

Nu säger Justin Timberlake förlåt till Britney Spears – och även till en annan storstjärna – på grund av en kontroversiell ny dokumentär.

”Jag vill be Britney Spears och Janet Jackson om ursäkt”, skriver Timberlake på Instagram.

Britney Spears och Justin Timberlake, då två av världens största artister, var ett par från 1998 till 2002. Dokumentären ”Framing Britney Spears”, som hade premiär i fredags och finns på TV4 Play, har lett till att Timberlake fått kraftig kritik på sociala medier om hur han betedde sig mot Spears under deras förhållande. 

Dokumentären innehåller bland annat klipp från en radiointervju där Timberlake avslöjar att han har haft sex med Spears, trots att hon tidigare hade sagt att hon tänkte förbli oskuld tills hon gifte sig. När förhållandet sprack anlitade Timberlake en Britney-lookalike för videon ”Cry Me a River” där Timberlake får sitt hjärta krossat av en opålitlig kvinna, något som tolkades som att han anklagade Spears för att ha varit otrogen. 

– Hon behandlades som att hon var skolans slampa och han var skolans quarterback. Han gjorde den där videon till ett vapen för att ge henne skulden att förhållandet tog slut, säger New York Times-kritikern Wesley Morris i dokumentären.

Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker och Bette Midler är några av kändisarna som gett Britney Spears sitt stöd efter att ha sett dokumentären. Hastaggen FreeBritney trendade.

Britney Spears och Justin Timberlake 2002.
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Justin Timberlake ber Britney Spears och Janet Jackson om ursäkt

Nu har Justin Timberlake kommenterat dokumentären. Han säger att musikindustrin ger män orättvisa fördelar gentemot kvinnor.

”Jag beklagar djupt de tillfällen i mitt liv då mina handlingar bidrog till problemet, när jag pratade om sånt jag inte borde, eller inte stod upp för vad som är rätt”, skriver Timberlake på Instagram.

Han ber både Britney Spears och Janet Jackson om ursäkt. Timberlake blottade ett av Jacksons bröst under ett Super Bowl-uppträdande, något bara hon fick bära hundhuvudet för. Jackson blev i princip svartlistad av amerikansk radio och MTV. Timberlake har kritiserats för att han inte gav Jackson något stöd efter incidenten.

”Jag bryr mig om och respekterar de här kvinnorna och jag vet att jag misslyckades”, skriver Timberlake och fortsätter:

”Jag var ignorant och kunde inte se vad det var som hände i mitt eget liv. Men jag vill aldrig mer dra fördel av att andra personer dras ner i smutsen.”

Britney Spears dröm – bli av med pappan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.