Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Justin Biebers nya jobb – som pastor

Justin Bieber vill bli ny pastor i Hillsong.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Justin Bieber vill bli ny pastor i Hillsong Church, skriver Page Six

Artisten hoppas kunna ersätta Carl Lentz, som fick sparken från frikyrkan tidigare i höstas. 

Enligt flera källor håller artisten Justin Bieber, 26, på att studera till pastor – för att kunna jobba inom Hillsong church. Page Six skriver att 26-åringen hoppas kunna ersätta den den tidigare pastorn Carl Lentz, som fick sparken från kyrkan efter att ha varit otrogen mot sin fru. 

– Justin har inga planer på att överge sin musikkarriär, men han känner att han har ett större kall som väntar honom, säger en person med insyn i Hillsong. 

– Han hoppas på att vara en fullärd pastor inom kyrkan redan nästa år.

Popstjärnan har länge sett Hillsong som sin räddare från de ”mörka” dagarna av droger, offentliga sammanbrott och arresteringar. Den senaste tiden har han blivit kyrkans mest uppmärksammade medlem och är också med i kyrkans kör. Under ett besök i Sverige 2016 anordnade Bieber själv en gudstjänst i svenska Hillsong kyrkan.

Selena Gomez lämnade kyrkan efter skandalerna

Hillsong Church i USA har de senaste månaderna kantats av flera skandaler. I november sparkade frikyrkan den tidigare pastorn Carl Lentz efter att det uppdagats att han varit otrogen mot sin fru.

Det fick kända medlemmar som Selena Gomez, 28, att lämna rörelsen, rapporterar Page Six.

I december skrev tidningen också att kyrkan kan ha försökt dölja att flera unga medlemmar var inblandade i ett stort gatubråk. 

De hade tagit del av ett brev som skickades till högt uppsatta ledare 2018, där det beskrevs att förekommer flera ”olämpliga” sexuella relationer inom organisationen, och att pastorer förolämpat medlemmar.

I brevet ställdes också en hypotetisk fråga:

”Vad händer om en grupp unga volontärer från Hillsong NYC gick ut och drack drinkar och åt... och hamnade i bråk med några män på gatan utanför restaurangen.. och en av Hillsong-medlemmarna blev upprörd och tryckte upp en av männen mot en bil, och krossade mannens nyckelben.”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.