Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Justin Biebers beslut – efter sexanklagelserna

Justin Bieber anklagas för sexuella övergrepp
Foto: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JULIANO-AZ-ROL/X17ONLINE.COM / JULIANO-AZ-ROL/X17ONLINE.COM/IBL X17 INC
Foto: THEIMAGEDIRECT.COM / THEIMAGEDIRECT.COM/IBL THE IMAGE DIRECT

Två anonyma kvinnor tog till sociala medier för att anklaga Justin Bieber för sexuella övergrepp, som ska ha ägt rum i 2014.

Nu väljer artisten att ta till rättsliga medel, och stämmer dem för förtal i en miljontvist, skriver People.

”Anklagelserna är faktamässigt omöjliga”, skriver Biebers advokater i stämningsansökan

Det var tidigare under juni som det dök upp anklagelser om sexuella övergrepp mot Justin Bieber, när en anonym kvinna som kallade sig Danielle berättade på Twitter att hon ska ha utsatts av artisten. Danielle skrev att händelsen ska ha ägt rum på hotellet Four Seasons i Austin i mars 2014. Hon fick sedan sällskap av en annan anonym kvinna, som kallade sig Kadi, som menar att en liknande händelse ska ha hänt henne i maj 2015.

Bieber gick snabbt ut och försvarade sig mot anklagelserna, och skrev att han inte ens hade bott på hotellet vid det sagda tillfället.

”Varje påstått sexuellt övergrepp borde bli taget på allvar, och det är därför jag behövde svara. Den här berättelsen är dock omöjlig rent faktamässigt så jag kommer arbeta med Twitter och myndigheter för att ta det vidare rättsligt”, skrev Justin Bieber på Twitter.

Ska stämma för förtal 

Nu har artisten gjort slag i saken, och gör rättslig sak av sexanklagelserna. Han väljer nu att stämma kvinnorna för förtal, i en tvist värd 20 miljoner dollar, skriver People – närmare 187 miljoner svenska kronor.

”Anklagelserna är faktamässigt omöjliga, och avslöjar och bevisar bortom allt tvivel att hennes inlägg på sociala medier och anklagelserna är totala fabrikationer, en invecklad plan”, skriver Biebers advokater i stämningsansökan.

Stämningsansökan pekar också ut de ena kvinnan som ett ”superfan”, som gör vad som helst för en chans att få träffa Justin Bieber.

Bibers barnplaner: "Väldigt riktig diskussion"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.