Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Justin Bieber drabbad av borrelia och körtelfeber

Bieber i Youtube-dokumentärserien ”Justin Bieber: Seasons”.
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES

Justin Bieber har de senaste åren lidit av borrelia och körtelfeber.

Det har sångaren berättat på Instagram.

”Det har varit ett par jobbiga år”, skriver Justin Bieber.

Artisten skrev på Instagram:

”När folk skriver att Justin Bieber ser för jäklig ut inser de inte att jag nyligen diagnosticerades med borrelia. Inte bara det utan hade även allvarligt fall av körtelfeber som påverkade min hud, hjärnfunktion och energi och allmänna hälsa.”

https://www.instagram.com/p/B7EnV5VHEYp/

Artisten skriver att han kommer att berätta mer om detta i dokumentärserien ”Justin Bieber: Seasons” som kommer att läggas upp på Youtube den 27 januari.

”Ni kommer att få veta allt som jag har kämpat mot och tagit mig igenom. Det har varit ett par jobbiga år”, skriver Bieber som snart hoppas vara tillbaka ”bättre än någonsin”.

Kan leda till förlamning i en del av ansiktet

Borrelia är en bakteriesjukdom som sprids av fästingar. Det vanligaste symtomet är enligt 1177 Vårdguiden en hudrodnad på platsen efter fästingbettet. Ungefär hälften av alla som smittas av borrelia får inga symtom och märker därför inte av sjukdomen, men borrelia sprider sig ibland till nervsystemet. Symptom på det kan vara:

Kraftig värk i nacken, ryggen, armarna eller benen

Huvudvärk

Stelhet i nacken

Förlamning i en del av ansiktet

Körtelfeber orsakas av ett mycket vanligt virus. Enligt 1177 Vårdguiden smittas de flesta av viruset som barn och får då ofta inga eller lindriga symtom, men de som smittas av viruset som tonåring eller vuxen får symtom som liknar de som du kan få vid halsfluss men är ofta kraftigare:

• Ont i halsen och svårt att svälja

• Feber

• Ont i huvudet och kroppen

Tappad aptit

Svullna lymfkörtlar på halsen, i armhålorna och i ljumskarna

Förstorade och röda halsmandlar med en gråvit beläggning

Illaluktande andedräkt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.