Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Justin Bieber avslöjar allt om svåra drogberoendet

Justin Beiber slog igenom redan som 13-åringen.
Foto: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK / REX/IBL
Han blev snabbt beroende av tunga droger och receptbelagda tabletter.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Justin Bieber var bara tretton år när han blev beroende av gräs och tabletter.

I en intervju med GQ berättar artisten hur han försökte dämpa ”känslan av ensamhet och smärta” med droger. 

Världsstjärnan Justin Bieber, 27, hymlar inte med sitt drogmissbruk under intervjun med GQ. ”Love yourself”–artisten berättar att missbruket kulminerade så mycket att hans närstående trodde att han skulle dö. Under en period var Biebers livvakter tvungna att smyga in på hans rum under natten, bara för att se att han fortfarande andades. 

– De fick känna på min puls.

Artisten förklarar att känslan av meningslöshet ständigt gjorde sig påmind, trots att han hade ”allt han behövde”. 

– Jag längtade hela tiden efter mer. Jag hade all denna framgång och det var fortfarande liksom: ”Jag är fortfarande ledsen och jag känner smärta” Och jag har fortfarande dessa problem, berättar 27-åringen för tidningen. 

– Jag trodde att framgångarna skulle göra allt bra. Och för mig var drogerna ett bedövande medel för att orka fortsätta. 

Beroende av hostmedicin 

Justin Beiber slog igenom redan som 13-åring och började kort därefter att röka marijuana. Det tog inte lång tid innan missbruket att eskalera till tyngre droger. I tidigare intervjuer har artisten berättat att han framför allt använde den receptbelagda och kodeinbaserade hostmedicinen Promethazine Codeine.

– Jag tror inte folk förstår hur allvarligt det var. Ärligt talat, det var totalt läskigt. 

– Jag vaknade upp på morgonen och det första jag gjorde var att ta piller och röka en joint. 

Hittade Gud 

I dag är Justin Bieber ren från droger och på en bättre plats i livet, tack vare gud och hustrun Hailey Bieber, säger han till tidningen. 

– Jag kom till platsen där jag var: ”Gud, om du finns. Jag behöver att du hjälper mig, för jag kan inte göra detta själv. Jag kämpar så hårt”.

Justin och Hailey gifte sig 2018 efter att ha dejtat i några månader. Sångaren medger att det första året av deras äktenskap var ”riktigt tufft”, men säger att det hjälpte honom att få något att se fram emot.

– Tidigare hade jag inget att se fram emot i mitt liv. Hemma var allt ostabilt. Jag hade ingen som betydde något. Ingen att älska.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.