Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Justin Bieber anklagas för sexuella övergrepp

Justin Bieber anklagas för sexuella övergrepp
Justin Bieber anklagas för att ha utsatt en ung kvinna för sexuella övergrepp, på ett hotell i Texas 2014.Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Nu väljer artisten att bemöta ryktena, och dementerar alla anklagelser – med stöd från hustrun Hailey Bieber.Foto: EVGA / STELLA PICTURES BACKGRID US

Justin Bieber anklagas för att ha utsatt en ung kvinna för sexuella övergrepp, på ett hotell i Texas 2014.

Nu väljer artisten att bemöta ryktena, och dementerar alla anklagelser – med stöd från hustrun Hailey Bieber.

”Rykten är rykten men sexuella övergrepp är inget jag tar lätt på. Jag ville prata om det här direkt”, skriver Justin Bieber på Twitter.

Det var på lördagen som en Twitter-användare som kallar sig Danielle gick ut och anklagade ”Sorry”-artisten för att ha utsatt henne för sexuella övergrepp i mars 2014, på ett lyxhotell i Austin, Texas. Artisten ska då ha varit 20, och Danielle 21 år. Senare togs både tweeten och kontot bort från Twitter.

Justin Bieber har nu valt att gå ut och dementera anklagelserna, efter att ha diskuterat med sin fru Hailey Bieber.

”I vanliga fall brukar jag inte adressera sånt här eftersom jag har fått hantera slumpartade anklagelser hela min karriär, men efter att ha pratat med min fru och mitt team har jag beslutat mig för att prata om ett problem i kväll”, skrev han på Twitter och fortsatte:

”Rykten är rykten men sexuella övergrepp är inget jag tar lätt på. Jag ville prata om det här direkt men av respekt för de många offer som måste hantera de här problemen dagligen så ville jag vara säker på att jag hade samlat alla fakta innan jag sa något”.

”Därför jag behövde svara”

Justin Bieber fortsatte sedan med att visa upp skärmdumpar och andra digitala bevis för att han inte kan ha utsatt Danielle för övergrepp, då han inte ens var på platsen vid det påstådda tillfället.

”Varje påstått sexuellt övergrepp borde bli taget på allvar, och det är därför jag behövde svara. Den här berättelsen är dock omöjlig rent faktamässigt så jag kommer arbeta med Twitter och myndigheter för att ta det vidare rättsligt”, skriver Bieber.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.