Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven-Bertil sjuk – tvingas ställa in konserter och tv-medverkan

Så mycket bättre 2019 – firar 10 år.
ven-Bertil Taube och hustrun Mikaela Ryd.Foto: OLLE SPORRONG
Sven-Bertil Taube.Foto: OLLE SPORRONG

Sven-Bertil Taube, 84, är sjukskriven och tvingas nu både ställa in konserter och sin planerade medverkan i ”Så mycket bättre”.

Artisten har fått en virusinfektion med feber och hosta.

– Han tycker att det är jättesorgligt och jättetråkigt men han vill ju kunna leverera och vara frisk och stark, säger hans hustru Mikaela Taube.

Artisten Sven-Bertil Taube har drabbats av en virusinfektion och tvingas sjukskriva sig.

Taube ställer därför in sin konsert på Gröna Lund den 28 juni, något Aftonbladet var först att rapportera om. Sven-Bertil Taube skulle också vara med i nya säsongen av ”Så mycket bättre”, där ett urval av tidigare deltagare återvänder till huset på Gotland, men tvingas nu ställa in även det.

Hustrun Mikaela Taube berättar för Expressen att Sven-Bertil Taube insjuknade i förra veckan i samband med att han spelade teaterföreställningen ”Påklädaren” i Göteborg.

– Han var lite dålig under den sista föreställningen den 10 juni, han kände att han var på väg att bli förkyld. Sedan flög vi hem till London den 11 juni och på den kvällen fick Sven-Bertil hosta och feber, säger Mikaela Taube.

Vill inte riskera något

Den 15 juni skulle Sven-Bertil Taube ha flugit till Gotland för att medverka under ”Så mycket bättre”-inspelningarna men hans läkare avrådde honom.

– Då hade han fortfarande feber så doktorn sa att ”du hinner inte bli frisk, kanske så att du kan gå ut och ta en promenad men inte så att du kan stå på scenen och sjunga”, säger Mikaela Taube.

Då togs också beslut om att ställa in Gröna Lund-konserten.

– Sven-Bertil är så himla noga med att leverera och göra bra föreställningar. Men när man har hostat så mycket har rösten tagit en liten smäll, säger Mikaela Taube.

– Han tycker att det är jättesorgligt och jättetråkigt men han vill ju leverera och vara frisk och stark. Sedan vill man inte gå upp på scenen och pressa ur sig någonting för att bli sjuk två dagar senare igen. Då är man inte speciellt smart. 

Fått antibiotika

Mikaela Taube är dock noga med att påpeka att det Sven-Bertil Taube kommer att återhämta sig.

– Det är ingen fara. Han är inte döende på något vis. Han är bara vanligt sjuk, om man säger så.

Just nu vilar Sven-Bertil Taube upp sig i hemmet i London.

– Så man får ta det lite försiktigt tills vi kan börja gå ut och träna upp krafterna. Då ska man ju först bli av med medicinerna, han har fått antibiotika med tanke på att han är så pass gammal. Han måste bara vila sig och sedan komma på benen och börja göra sin vanliga träning, säger Mikaela Taube. 

TV4 beklagar att Sven-Bertil Taube inte kan medverka i den kommande jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre”.

– Det är jättetråkigt att Sven-Bertil inte kunde komma ner till Gotland och inspelningarna av ”Så mycket bättre”. Artisterna såg också verkligen fram emot att få träffa honom. Nu hoppas vi självklart att Sven-Bertil frisknar till snabbt och snart är på benen igen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

Sven-Bertil Taube berättar om den svåra hjärtoperationen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.