Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Per Gessle akut sjuk – Gyllene Tider tvingas ställa in: ”Förkrossad”

Konserterna i Ronneby och Kalmar flyttas.
Gyllene Tider tvingas ställa in helgens spelningar.
Foto: PJ LEO / STELLA PICTURES
Per Gessle har blivit akut sjuk.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / JEPPE GUSTAFSSON TT NYHETSBYRÅN
Per Gessle.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / JEPPE GUSTAFSSON TT NYHETSBYRÅN

Gyllene Tider tvingas ställa in fredagskvällens konsert i Brunnsparken i Ronneby, på grund av att sångaren och frontmannen Per Gessle har blivit sjuk.

I ett pressmeddelande meddelar Live Nation att bandet flyttar både spelningen i Ronneby och Kalmar till början av augusti i stället.

”Med hög feber och influensa blev det tyvärr omöjligt att genomföra helgens två konserter och Per är givetvis förkrossad över detta”, står det i pressmeddelandet.

Gyllene Tider tvingas ställa in helgens spelningar i Ronneby och Kalmar, efter att frontmannen Per Gessle har blivit akut sjuk. Gessle har drabbats av influensa och hög feber, som gör att han inte kan genomföra konserterna, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. 

Där hälsar bandet att det är tredje gången under Per Gessles 40 år långa karriär i olika band, som han tvingas ställa in konserter.

”Under Per Gessles 40 år på scen i oräkneliga konserter har han spelat med diskbråck, ryggskott, matförgiftning m.m. Endast två gånger (!) tidigare har han ställt in då han tappat rösten. Med hög feber och influensa blev det tyvärr omöjligt att genomföra helgens två konserter och Per är givetvis förkrossad över detta men hoppas att få möta publiken i Ronneby och Kalmar på nya datum. Vi beklagar detta och hoppas Per tillfrisknar snabbt.”, står det i pressmeddelandet.

Beslutet: Tvingas flytta konserter

Fredagens spelning i Brunnsparken i Ronneby beräknade dra 12 000 personer, men nu bokas alltså konserten om. 

I stället kommer Gyllene Tider nu att spela i Kalmar den femte augusti, och i Ronneby den sjätte augusti. Det innebär att Gyllene tiders sista spelning i Sverige inte blir på Ullevi i Göteborg, som tidigare var planerat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.