Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meat Loaf är död – blev 74 år gammal

Michael Lee Aday, känd som Meat Loaf, är död.
Foto: Vince Talotta / TT NYHETSBYRÅN
Michael Lee Aday, känd som Meat Loaf, är död.
Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN
CCher och Meat Loaf i videon för ”Dead ringer for love”.
Foto: Youtube

Meat Loaf är död.

Rocklegendaren blev 74 år.

”Från hans hjärta till er själ.... sluta aldrig att rocka!”, säger anhöriga i ett uttalande.

Meat Loaf, vars riktiga namn är Michael Lee Aday, slog igenom stort med plattan ”Bat Out of Hell” 1977 och har haft en flera decennier lång rockkarriär med hits som ”I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)”.

Nu har han gått bort, skriver flera amerikanska medier.

Enligt uttalande som publicerats på sångarens Facebooksida gick han bort med hustrun Deborah och döttrarna Pearl och Amanda såväl som flera nära vänner vid sin sida.

Cher och Meat Loaf i ”Dead ringer for love”-videon.
Foto: Youtube

”Vi vet att han betydde mycket för så många av er och vi uppskattar verkligen all kärlek och allt stöd som vi fått genom den här tiden av sorg, efter att ha förlorat en så inspirerande och vacker man”, står i uttalandet.

Familjen har inte gått ut med någon dödsorsak.

Men enligt TMZ ställde Meat Loaf tidigare i veckan in en middag eftersom han blivit svårt sjuk i corona. Huruvida rocklegendaren var vaccinerad är okänt, skriver TMZ.

LÄS OCKSÅ: Chers sorg – orden efter Meat Loafs död

Sålt 100 miljoner skivor

Meat Loaf har sålt 100 miljoner skivor världen över och hans album ”Bat Out of Hell” från 1977 är det trettiofemte mest sålda albumet i USA någonsin.

Skivan är skriven av Jim Steinman, som dog i april förra året, och producerad av Todd Rundgren. Duon upprepade succén 1993 på skivan ”Bat Out of Hell II: Back into Hell” som enbart i USA sålts i fem miljoner exemplar.

2016 kollapsade Meat Loaf på scen när han framförde sin superhit ”I'd Do Anything For Love” i Edmonton.

Filmkarriären

Låten – som har över 120 miljoner spelningar på Spotify – har fått många att undra vad det är Meat Loaf inte skulle göra för kärlek. Frågan är en populär googlingsfras och här förklarade Meat Loaf vad som beskrivits som hans ”mest missförstådda text”.

De senaste åren har Meat Loaf dragits med svåra smärtor, berättade han 2020.

Meat Loaf som Robert Paulson i ”Fight Club”.
Foto: Skärmdump

Vid sidan av musiken har Meat Loaf haft en skådespelarkarriär. Bland annat spelade han Robert Paulson i ”Fight Club” med Brad Pitt och Edward Norton. 1975 spelade han Eddie i ”The Rocky Horror Picture Show” och 1992 var han dörrvakten Tiny i ”Wayne's World”.

https://www.facebook.com/MeatLoaf/posts/483327946483936
Rockartisten Meat Loaf är död: ”Hade en framgångsrik karriär”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.