Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anthony Bourdain hittad död – blev 61 år gammal

Anthony Bourdain från A Cooks Tour” har avlidit. Foto: DAVID TONNESSEN,PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Anthony Bourdain. Foto: DARLA KHAZEI, PACIFICCOASTNEWS.C / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Den amerikanska tv-profilen och kocken Anthony Bourdain är död.

Enligt CNN ska dödsorsaken vara att han har tagit sitt liv. 

Han blev 61 år gammal.

Kändiskocken, författaren och tv-profilen Anthony Bourdain är död. Han blev 61 år gammal.

Enligt CNN ska dödsorsaken vara att han har tagit sitt liv. 

Anthony Bourdain är mest känd för sina matlagningsprogram där han reser världen runt, exempelvis ”A Cooks Tour” och ”Anthony Bourdain: No Reservations.

Sedan 2013 var han värd för tv-programmet "Parts Unknown" som visades på CNN och för bara en månad sedan hade premiär för sin elfte säsong. Bourdain arbetade på ett nytt avsnitt i Strasbourg i Frankrike när uppgiften om att han ska ha tagit sitt liv kom.

”En exceptionell talang”

Han hittades död på sitt hotellrum av nära vännen, den franska kocken Eric Ripert.

– Anthony var en exceptionell talang. Han kommer att bli oerhört saknad för sitt arbete men också för hans passion, skrev Eric Ripert i ett mail till de anställda för programmets produktion.

Även artisten Mandy Moore uttrycker sin sorg på twitter.

– Det här är hjärtekrossande. Tack för att du öppnade våra ögon till delar av världen som är både älskade och okända. Vilken insats”, skriver artisten Mandy Moore.

CNN hyllar också sin populära tv-profil.

– Hans kärlek till äventyr, nya vänner, god mat och dryck och otroliga historier från världens alla hörn gjorde honom till en unik historieberättare, Hans talang slutade aldrig att förtrolla oss och vi kommer sakna honom mycket. Våra tankar och böner går till hans dotter och familj i denna extremt svåra tid”, skriver CNN.

På Twitter hyllas och sörjs Bourdain av ett flertal kändisar. USA:s förre president Barrack Obama var en av de som tog tillfället till akt.

"Låg plaststol, billiga men utsökta nudlar, kall Hanoi öl. Det är så här jag kommer ihåg Tony. Han lärde oss om mat – men vad som är viktigare, om dess förmåga att föra människor samman. Att göra oss lite mindre rädda för för det okända. Vi kommer sakna honom".

https://twitter.com/BarackObama/status/1005117568913412098?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fpagesix.com%2F2018%2F06%2F08%2Fbarack-obama-pays-tribute-to-anthony-bourdain%2F

Lämnar en dotter

Förutom sin karriär som tv-profil har även Anthony Bourdain varit kökschef vid flera restauranger i New York som till exempel "One Fifth Avenue" och "The Supper club". Han uppmärksammades även för sin krönika "Don´t eat before reading this" i The New Yorker. 

Anthony Burdain gifte sig två gånger, först med Nancy Putoski och sedan Ottavia Busia. Kvar lämnar han en dotter som föddes 2007 och sin flickvän Asia Argento, som han träffade i Rom för två år sedan.

 

LÄS MER: Legendariske stjärnkocken Paul Bocuse död 

 

 

MÅR DU DÅLIGT? HJÄLP FINNS ATT FÅ:

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

 

Bris: 116 111, bris.se. Vuxentelefon: 077-150 50 50.

Hjälplinjen: 0771-22 00 60.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Svenska föreningen för psykisk hälsa: sfph.se 

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se. Telefonjour: 0771-900 800.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

 

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se