Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Affe Hagström lämnar Idol: ”Mentalt tuff period”

Affe Hagström berättar om missen inför fredagsfinalen.
Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND

”Idol”-deltagaren Affe Hagström, 21, väljer att lämna programmet. Det meddelar TV4.

– Jag känner att jag mår bättre av att inte vara med, säger Affe Hagström.

Bara några timmar innan den fjärde fredagsfinalen går av stapeln meddelade Affe Hagström, 21, att han hoppar av ”Idol”.

För programledaren Pär Lernström berättar Affe Hagström om beslutet.

– Det har varit en mentalt tuff period för mig där jag tänkt extremt mycket och grubblat och försökt hitta genvägar till saker och ting, säger Affe Hagström.

21-åringen menar att tidspressen idolerna har på sig med liveuppträdanden varje vecka har varit jobbig och gjort att han känt sig stressad och haft ångest.

På frågan hur han tänker nu efter att ha beslutat sig för att lämna svarar Affe Hagström:

– Det är inte ett lätt beslut. Vissa dagar har jag känt att det här är skitkul, jag fortsätter. Andra dagar har jag känt att det känns jobbigt och det har varit den känslan som varit återkommande senaste tiden framförallt.

Ångrar inte att han var med

Affe Hagström ångrar dock inte att han sökte till ”Idol”.

– Nej jag ångrar inte att jag hoppade på. Jag har testat och pushat mig själv och gått utanför lådan till viss del. Det har varit kul också.

Affe Hagström säger i klippet att han tackar alla som har stöttat och röstat på honom i ”Idol” och att han fått vänner för livet genom att vara med i tävlingen.

När Expressen får prata med Affe Hagström säger han att det är en lättnad att ha tagit beslutet att lämna ”Idol”.

– Sedan start har jag tänkt på om jag ska vara med i ”Idol”, om det är en bra plattform för mig. Vissa dagar har det känts bra att vara med ett tag och synas för det är en bra plattform där många tittar. Men på senare tid, framför allt de senaste två veckorna har det gått över lite till det negativa och att jag känner att jag mår bättre av att inte vara med.

Affe Hagström menar att han är ganska kritisk av sig och gärna vill känna sig helt nöjd innan han gör något.

– Eftersom man bara har några dagar på sig på att repa en låt som man kanske inte är jättebekväm i så blir det ganska stressigt.

Vad ska du göra nu?

– Jag satt precis och tänkte på det. Jag ska ta det lite lugnt i några veckor framöver först och främst. Sen kommer jag fortsätta med musiken ändå, fast på annat håll, säger Affe Hagström.

I ett sms till Expressen skriver Malin Knave, exekutiv producent på TV4:

”Det är självklart väldigt tråkigt att Affe väljer att lämna Idol, han är en så fin kille med en fantastisk röst och han har på sitt sätt förgyllt årets säsong. VI respekterar hans beslut och önskar honom all framgång och jag är övertygad om att han kommer gå väldigt långt med sina musikdrömmar. Kvällens sändning genomförs som vanligt.”

https://www.instagram.com/p/CGaKaKNhyHR/
Caspar Camitz berättar om framtidsplanerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.