Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jurister försökte stoppa Wahlgren – i sändning

Tomas Ledins jurist ringde upp chefen för Lugna Favoriter för att stoppa en julparodi på "Sommaren är kort".
Foto: TS / STELLA PICTURES
Niclas Wahlgren, som spelat in "Julen är för kort" tillsammans med radiostationens producenter, säger att han tänker fortsätta att spela låten i radio.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Tomas Ledins jurist ringde upp chefen för Lugna Favoriter för att stoppa en julparodi på "Sommaren är kort".

Niclas Wahlgren, som spelat in "Julen är för kort" tillsammans med radiostationens producenter, säger att han tänker fortsätta att spela låten i radio. 

 – Det är klart surgubbigt gjort. Tråkig ton, att skicka jurister, säger Niclas Wahlgren. 

Tomas Ledins "Sommaren är kort" blev "Julen är för kort" efter att Niclas Wahlgren stöpt om sommarklassikern till julvisa. 

Men parodin uppskattades inte av Tomas Ledins jurist, som ringde chefen för Lugna Favoriter och bad om att radiostationen skulle sluta spela låten. 

– Juristen förmedlade Tomas önskan om att plocka bort låten. Det är jättetråkigt, hela tanken var att hylla honom, säger Sebastian Voght, marketing manager på Rix Fm. 

"Julen är för kort, det mesta töar bort. Men nu är den här, så ta för dig, det snöar i dag. Våren kommer snart, det går med slädens fart. Så lyssna på mig, och ta för dig, av julen i dag", går refrängen i julparodin på Tomas Ledins hit från 1982.

https://www.instagram.com/p/BcPRO_8hLFM/?hl=en&taken-by=niclaswahlgren

Niclas Wahlgrens pik till Ledin i sändning

Niclas Wahlgren, som spelade in låten tillsammans med producenter för Lugna Favoriter, säger att juristens besked var tråkigt – men att han ändå tänker fortsätta att spela låten i sitt radioprogram på Rix Fm. 

– Det är tråkigt, vi vill bara sprida julstämning. Det är klart surgubbigt gjort. Tråkig ton, att skicka jurister, säger Niclas Wahlgren och fortsätter:

– Jag kommer nog fortsätta spela låten. Vi har fått direktiv att inte spela den, men jag känner mig lite full i fan. 


LÄS MER: Stora förmögenheten – efter Ledins affärer 


Under tisdagens sändning spelar Niclas Wahlgren mycket riktigt upp låten – och hälsar till Tomas Ledin att "julen är för kort för att vara osams på".

– Nu ska jag spela en låt, som Tomas Ledin har skickat jurister på oss om vi spelar. Mina chefer har tagit bort den här från vår playlist, men jag tyckte det var tråkig ton... Se det som en hyllning till dig i stället, Tomas – julen är för kort för att vara osams på. 

Tomas Ledin.
Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Tomas Ledin: "Det är en sommarlåt" 

Tomas Ledin menar att det inte är han själv som bett juristen att ringa radiostationen. 

– Jag har inte hört låten, jag visste inte om det förrän jag fick ett meddelande på mejlen i dag att de hade stängt ned en icke-auktoriserad version, säger Tomas Ledin och fortsätter: 

– Det är ju så enkelt att jag har skrivit ett originalverk och är inte intresserad av andra texttolkningar. Det är inget speciellt mot vad det här nu är för version. Det har inte kommit in någon förfrågan då, kan jag tänka mig. Sådant där godkänns aldrig, så det är väl ett misstag från början. 


LÄS MER: Ledins svåra tid – nu berättar han


Du har inte funderat på att själv göra en julversion på "Sommaren är kort"?

– Det räcker väl med att jag sjunger den om somrarna. Det är en sommarlåt, säger Tomas Ledin och skrattar. 

Juristen som ringde upp radiostationen vill inte kommentera.

– Jag har inga kommentarer kring mina klienter, säger juristen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.