Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JULPEPPEN: Här är första trailern för årets julkalender

SMYGTITTA: "Panik i tomteverkstan" är årets julkalender.
Årets julkalender i SVT heter ”Panik i tomteverkstan”. Pernilla Wahlgren och Per Andersson spelar huvudrollerna. På rollistan finns också Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Malin Cederbladh och Leif Andrée. Premiär 1 december i SVT, SVT Barn och SVT Play.Foto: Photo by Ulrika Malm / © Ulrika Malm
Per Andersson spelar Tomten i ”Panik i tomteverkstan”, som har premiär 1 decemberFoto: © Ulrika Malm

”Panik i tomteverkstan”, årets julkalender i SVT, har en diger rollista med kända svenska skådespelare. Nu bekräftar SVT att bland andra Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Malin Cederbladh och Leif Andrée medverkar i serien, där Pernilla Wahlgren och Per Andersson spelar huvudrollerna. 

Som Expressens Mattias Bergqvist kunde avslöja redan i december 2018 heter årets julkalender i SVT ”Panik i tomteverkstan”.

Sedan tidigare är det klart att Per Andersson och Pernilla Wahlgren spelar Tomten respektive Tomtemor, medan Elis Nyström och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou gör rollerna som Tomtefamiljens barn. 

Nu bekräftar SVT resten av ensemblen i julkalendern 2019. På rollistan finns bland andra  Rolf Skoglund, Christina Schollin, Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Katarina Ewerlöf, Marie Robertson, Malin Cederbladh, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Michael Lindgren, Maria Norha och Victor Beer. Rösten som Snögubben görs av Leif Andrée.

När SVT ska beskriva handlingen i ”Panik i tomteverkstan” skriver man: ”Tomtefamiljen bor på en magisk och hemlig plats på Nordpolen, där generationer av tomtar har tillverkat leksaker till alla barn i mer än 200 år.  Men hela den magiska världen är i fara. Tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten. Och om alla slutar tro kommer tomtevärlden att försvinna”.

”Vi har velat göra en magisk och rolig julkalender”

Vidare om vad som väntar: 

”För varje barn som slutar tro lyser lyktan som håller tomtevärlden levande allt svagare. Och inte blir det bättre när tomterådet upptäcker att tomten är på väg in i väggen… Tomtemor och hennes barn försöker med alla sina krafter att få tomten på fötter igen. Kommer de att lyckas innan tomtevärlden försvinner för alltid?”. 

Fredde Granberg och Thomas Claesson har skrivit samt regisserat ”Panik i tomteverkstan”. I en gemensam kommentar säger duon: 

”Vi har velat göra en magisk och rolig julkalender för alla åldrar. En julkalender där humorn möter sagan. Hemma hos den här tomtefamiljen gnabbas det lika mycket som hos vilken familj som helst. Vi tror att tittarna kommer att känna igen sig och förhoppningsvis har vi lyckats göra en riktigt julig julkalender som hela familjen vill samlas framför varje dag fram till julafton.”

Johanna Gårdare, programchef SVT Barn:  

”Årets julkalender är en riktig smällkaramell och uppfyller många av publikens önskningar med snö, tomtar och sagokänsla. Självaste jultomten har huvudrollen och klassiska svenska traditioner är invävda i historien. Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Men kanske viktigast av allt: historien passar flera generationer. Vi hoppas att den här julkalendern lyckas lämna små mjuka spår av optimal julkänsla och stämning i bröstet.”

Nordiskt Film TV producerar ”Panik i Tomteverkstan”. Nathalie Boujenbe är prodcent, medan Sanna Ekman är SVT:s projektledare för julkalendern 2019. 

”Panik i tomteverkstan” har premiär 1 december SVT1, SVT Barn och SVT Play. 

Kommer du ihåg förra årets julkalender?

”Lugna gatan” var förra årets kalender.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.