Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Julklassikern om Karl-Bertil Jonsson blir ny scenshow

Filmklassikern "Sagan om Karl-Bertils julafton" blir scenshow med Henrik Dorsin. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Dorsin står bakom idén som grundades när han var julvärd på SVT 2014. Foto: PENNFILM STUDIO / FILMBOLAG
Henrik Dorsin står bakom bearbetning av text och sång och gestaltar även berättaren. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

Filmklassikern "Sagan om Karl-Bertils julafton" blir scenshow. 

Henrik Dorsin står bakom idén som grundades när han var julvärd på SVT 2014. 

– Tillsammans ska vi skapa en föreställning med prat, sång, musik och dans. säger Dorsin i ett pressmeddelande. 

Den 8 november har "Sagan om Karl-Bertils julafton" premiär på Scalateatern i Stockholm. I huvudrollen som Karl-Beril Jonsson ses Anton Lundqvist. Föräldrarna spelas av Vanna Rosenberg och Peter Dalle. 

Henrik Dorsin står bakom bearbetning av text och sång och gestaltar även berättaren.

– Att få arbeta med Tage Danielssons text och med en levande legend som Per Åhlin är helt fantastiskt. Dessutom ser jag verkligen fram emot att åter få möjlighet att samarbeta med Anna Vnuk. Tillsammans ska vi skapa en föreställning med prat, sång, musik och dans. säger Dorsin i ett pressmeddelande. 

"Det ska kännas som att kliva in i Karl-Bertil Jonsson värld"

Anna Vnuk är regissören och koreografen bakom uppsättningen. Hon har tidigare regisserat bland annat “Grotesco på Scala – Ennäradödenrevy” och "Alla är skadade". 

– När publiken kommer in på Scalateatern vill jag att det ska kännas som att kliva in i Karl-Bertil Jonsson värld. Historien kommer vara samma som i originalet men mer utsvävat med musik- och dansnummer. säger Vnuk i pressmeddelandet. 

 

LÄS MER: Dorsin opererar rätt i operetternas operett 

 

Vidare förklarar Vnuk att då föreställningen spelas inför julen hoppas hon att publiken ska komma i bra julstämning också. 

– Att tänka på vad som är fint med julen i stället för att bränna ut sig med masskonsumtion. 

Den tecknade kortfilmen "Sagan om Karl-Bertils julafton" har visats på SVT under julafton sedan 1975. Filmen bygger på en berättelse av Tage Danielsson från boken "Sagor för barn över 18 år", som gavs ut 1964. 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!