Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julian Assange gifter sig med svenska Stella Moris

Foto: VUK VALCIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / VUK VALCIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu har paret skickat in handlingarna.

Wikileaksgrundaren Julian Assange ska gifta sig med svenska Stella Moris, 38.

Ceremonin kan äga rum i december – i Belmarsh-fängelset, där Assange är inlåst.

Sedan två år tillbaka sitter Julian Assange i högsäkerhetsfängelset Belmarsh i London. Nu vill han och hans svenska fästmö Stella Moris, 38, gifta sig – och har skickat in sina papper till myndigheterna.

– I dag har Julian och jag registrerat oss för giftermål inne i Belmarsh-fängelset. Vi var bokade för att göra det redan för tre veckor sedan, sade hon till Daily Mail efter ett besök hos fästmannen på onsdagen.

Har ett barn ihop

Paret har två barn ihop, fyraårige Gabriel och tvåårige Max, som de fick när Assange gömde sig inne på Ecuadors ambassad i London. De har varit tillsammans sedan 2015, och träffades när Stella Moris företrädde honom juridiskt.

USA vill få Julian Assange utlämnad och ställd inför rätta för brott mot rikets säkerhet. Men Moris och Assange motsätter sig en utlämning.

Född i Sverige

De hoppas kunna gifta sig i december i fängelset.

– Julian har inte begått några brott i det här landet. Frihetsberövandets enda syfte är att att förlänga hans lidande. Jag hoppas att han snart kan släppas så vi kan njuta av ett bröllop utanför murarna, säger Stella Moris.

Stella Moris hävdar att hon är född i Sydafrika. Men enligt det svenska bokföringsregistret är hon född och uppväxt i Stockholm och har tidigare hetat både Sara Gonzalez Devant och Stella Morris.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.