Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julia Roberts vägran – berättar om principen

Julia Roberts är inte rädd för svåra roller på film, men en sak tackar hon helt nej till.Foto: AAR/FAME PICTURES / STELLA PICTURES
Julia Roberts.Foto: LAURA CAVANAUGH / STELLA PICTURES

Julia Roberts är inte rädd för svåra roller på film, men en sak tackar hon helt nej till.

Världsstjärnan vägrar nämligen klä av sig och vara naken framför filmkamerorna, skriver Nicki Swift.

– Jag vägrade göra nakenscener på film. Att skådespela med mina kläder på blir en föreställning. Att skådespela naken blir dokumentärt, har Julia Roberts sagt.

Skådespelaren Julia Roberts, 52, är känd för att spela varierade roller på vita duken – hon har synts i allt från ”Erin Brockovich” till ”Closer” och ”Money monster”.

Men det betyder inte att hon ställer upp på vad som helst.

Julia Roberts vägrar nämligen att göra explicita nakenscener i film – detta trots att en av hennes mest kända roller är som den prostituerade Vivian Ward i klassikern ”Pretty woman”.

Roberts erkännande om filmscenerna

Redan 1999 avslöjade Julia Roberts att hon sällan gör nakenscener, och när de inte kan undvikas är hon inte så naken som tittarna kan tro. Roberts använder sig av kroppstejp och håller brösten dolda, skriver Nicki Swift.

– Det finns en anledning till att man aldrig ser mig naken i filmer, man ser mig inte springa omkring i baddräkt i filmer – det är bara inte min grej, har Julia Roberts sagt till E! News.

”Blir en föreställning”

Julia Roberts menar också att hon tycker att för mycket nakenscener kan ta bort fokus från själv skådespelarkonsten, och förklarade det som att det blir för verkligt när hon är naken.

– Jag vägrade göra nakenscener på film. Att skådespela med mina kläder på blir en föreställning. Att skådespela naken blir dokumentärt, har Julia Roberts sagt.

När Roberts spelade in filmen ”Duplicity” med skådespelaren Clive Owen gick rykten om att filmen ska ha haft en het sexscen - som sedan klipptes om, på Roberts begäran.

– Du vet, det är inte vad jag gör. Så om du ska be mig göra det, så kan du förvänta dig att det kommer tonas ner. Som en trebarnsmamma så känner jag så.

Vem är Julia Roberts?

Vem är Julia Roberts?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.